|
La sugestia lui EgoN am dat, pt ultima oara pe anul asta, doo pateuri cu brinza pe Dilema Veche, special ca sa citesc incontrarea dintre ALS si Gorzo; sub raport stilistic (chiar si argumentativ) ALS a fost la inaltime, ca umblatorul pe sirma de inalta tensiune. Gorzo in schimb a preferat o riposta formala, sa nu se zica ca nu a dat si el. Elevul inca nu a ridicat mina asupra guru-lui. M-a dezamagit ce a scris Gorzo si mai mult, ca nu a vazut tragedia si durerea din Kill Bill 1: nici macar in fazele de anime, nici macar durerea lui Sophie Fatale, etc. As zice ca ALS a cistigat meciul, desi fazele indicate de el pentru buna apreciere a filmului KB2 m-au lasat, ca si pe Gorzo, rece (mormintul, asasinarea lui Bill, etc). In schimb, misto profilul pe care i-l face ALS lui Gorzo, parinteste. Cronica lui Gorzo la The Ladykillers a fost ok; am ris la faza cu ghilimelele.
Si al'ceva, fara legatura cu cei doi:
Citeva rinduri scrise cu corectoru': 'Going After Cacciato' nu este - cel putin asa imi zice editia in original de la mine de sub pat - carte de povestiri. Daca Simona Sora, cea care a taiat bonu' de lectura, ar fi si citit cartea, ar fi vazut ca Tim O'Brien a comis un roman care foloseste razboiul din Vietnam ca pretext pentru trip-ul unor minti plecate AWOL. Sau, daca tine neaparat, pe cit este 'Tortilla Flat' carte de povestiri, pe atit este si 'Going After Cacciato'.
Old a best.
PS: Nimic despre 'If I Die in a Combat Zone'?
|