View Single Post
Old 10 Jul 2004, 21:11   #5
ogto
Gandhi's Big Gun

ogto

Am vazut si eu acest film... Aceasta ecranizare a unei benzi desenate...

In primul rand, nu sunt de acord cu Benny.

Filmul nu este despre viata lui Harvey Pekar, ci este banda lui desenata. El este mai vesel in realitate si are farmec, dar ne explica cum el are tendinta de a exagera in benzile lui desenate si face lucrurile sa para mult mai rele. Faptul ca actorul Paul Giamatti il face sa para prost si gras nu e un defect, el doar joaca bine. Pekar ne spune la inceput ca apara in multe variante diferite, desenat de diversi artisti, iar Paul Giamatti este doar o alta varianta a lui Pekar.

Filmul are farmec... Desi e trista poveste, Pekar este jucat in asa fel incat pare prost si gras si este foart putina actiune, filmul are farmec si haz cum are banda desenata. Vorbeste despre un tip normal care 'scrie' benzi desenate, nu traieste din asta si are o viata 'below averege'. Duce o viata atat de nesatifacatoare incat toata lumea vede ca are ceva in comun cu el. Banda desenata vorbeste despre chesti care toata lumea le intalneste, dar simt ca numai ei le observa sau numai lor li se intampla. Iar eventual, spectatorului i se face mila de Pekar, care face si cancer si traieste drame mai mari decat cele precedente, dar dupa un an dificil scapa cu viata si spectatorii se bucura ca a scapat, desi nu prea le pasa de viata lui.

Chiar daca se intampla tot felul de tragedi si totul e trist, filmul te face sa pleci dn sala cu un zambet pe buze. Tipul si-a indeplinit visul de a scrie benzi desenate si de a deveni faimos (ca prietenul lui care ilustra benzile destena), isi gaseste o sotie care sa o iubesca pana la sfarsitul vietii si pana la urma 'face rost' si de o fiica iubitoare draguta.

Acest film este exemplul perfect de film in care il intelegi pe erou si se termina cu un 'happy ending' normal, cu ca cele asa spuse "Hollywood Endings".

Filmul este unic si ciudat... Excelent, mie mi-a placut FOARTE mult.

9/10