View Single Post
Old 06 Jul 2004, 22:19   #5
Jay
The Space Cowboy

Jay

Send a message via Yahoo to Jay
Re: Scurt-metraje la cinematograf

1. "Trafic" de Catalin Mitulescu (Palme d'or la Cannes 2004)
Plin de metafore si intradevar un scurt metraj reusit
2. "Un cartus de Kent si un pachet de cafea" de Cristi Puiu (Ursul de aur la Berlin 2004) - Diferenta de generatii si Hrebegiuc genial...
3. "Stejarii Verzi" de Ruxandra Zenide (Festivalul de la Locarno) Ma asteptam, dupa cum mi-ati spus si voi, la o prostie. Citez pe giulkiuz: "wow ce de realizari festivalul shpritz din elvetia si premiu la scoala la care a terminat fata aia , filmul e o telenovela de anii 80 care insulta orice inteligenta din capul spectatorului". Daca a facut fata un scurt metraj bazat pe pathos si cu multe stereotipuri asta nu inseamna ca trebuie sa-l desfintam. La imagine, am apreciat foarte mult detaliile(in relatia copiilor, in scoala, in satul romanesc....)
4. "Apartamentul" de Constantin Popescu (Marele Premiu la Venetia 2004) Ducandu-ma cu maicamea sa vad acest scurt-metraj, am avut surpirza ca maicamea sa stie finalul cam de pe la jumatate. Cica asta este o intamplare povestita de prin "popor" inainte de revolutie. Oricum faptul ca personajele nu au avut replici si ca la radio a fost o mare bascalie(Aici Romanesti Bucuria.... ) a fost destul ca sa ma prinda. Muzica extraordinara.
5. "Visul lui Liviu" de Corneliu Porumboiu. Ei bine aici sunt multe de zis, dar tot am sa ma limitez. Ma asteptam la altceva, in schimb am primit un scenariu(cu dialoguri destul de reale) si o imagine(culminand cu vaporul de la sfarsit) de toata frumusetea. Personajele bine conturate, iar inceputul a fost un intro de toata frmusetea. I'm a Porumboiu fan pentru inceput.....

Mergeti oameni la Scurt-circuit....