Originally Posted by Freaak:
Dintre toate cel mai mult mi-a placut Firma, pe care l-am revazut cu placere de fiecare data cand l-am prins la TV.
|
Iti sugerez sa citesti si romanul este mult mai bun decat filmul!
In legatura cu Mostenitorii, pe care am terminat-o ieri, astfel ca o am proaspata in memorie, as putea spune ca e bunicica. Insa din cauza faptului ca pastreaza rigoarea vietii obisnuite (un lucru foarte bun, spun eu) se fragmenteaza prea mult actiunea cu adevarat arzatoare. Erau foarte incitante urcarile acelea de la monotonia unei zile universitare la suspansul unei scrisori de la Fisc sau a unei spargeri. Sfarsitul mi s-a parut prea brusc, despartirea celor doi in ospiciu parandu-mi-se a cere o continuare.
|
Total de acord. Demult se zvonea ca Grisham ar vrea sa scrie o continuare la Firma. Poate ii trece ceva prin cap si pentru Mostenitorii (The Summons). Intr-adevar e un roman mai desebit fata de altele scrise de el, dar are twisturile care se regasesc in majoritatea romanelor lui. Oricum, asteptam poate ne paste o continuare...
Campionul din Arkansas este Morometii in persoana. Bumbac peste tot (in loc de grau), datorii, probleme cu vecinii si multe altele. Bineinteles, umorul a lipsit sau, cel putin, nu a fost prezent in aceeasi cantitate ca si in opera lui Preda. Un lucru care nu mi-a placut a fost varsta de 7 ani a lui Luke (prea mic); in productia Hallmark (total nereusita) avea 10, asa ca acolo mi s-a parut acceptabil.
|
Pai Campionul din Arkansas este inspirat din copilaria lui Grisham din Arkansas. Insa nu se stie cam ce parte este adevarata si care este fictiune. Oricum pasiunea pentru baseball a lui e reala si la fel si culesul bumbacului...
Ca tot mi-am amintit, la partea cu limbajul traducatorul s-ar putea sa poarte o mare parte din vina.
|
Traducatorul ala ar trebui impuscat! Mi-a terminat toata bucuria de a citi o carte de Grisham!
Pai numai cand am vazut expresii de genu' "tata s-a ciucit", m-au apucat dracii!
Sa nu mai vorbim ca a tradus
painted cu
tencuit! Fuckin' retard! Sper sa nu mai puna mana pe vreo carte de Grisham pentru a o traduce!
Imi plac chestiile avocatesti, atat doar ca unele maruntisuri descrise prin Mostenitorii ca un "breakthrough" nu le-am prins. Pentru anumite situatii descrise de el chiar iti trebuie o pregatire, fie ea si elementara, in domeniu. Nu ma deranjeaza prea tare.
|
Cred ca daca te uiti la multe filme cu procese si avocati, sigur o sa te prinzi de expresii si trucurile specifice meseriei de avocat. Eu m-am obisbnuit cu limbajul si tot...
Lucrul cel mai important la cartile lui John Grisham: atmosfera. Face omul acesta o atmosfera, de simteam eu ca ma aflu in masina cu Ray sau in lan cu Luke. Bravo lui, e tare tipul!
|
Total de acord! Este maestru la faza asta! Mie imi place la nebunie cum poate sa descrie toate amanuntele, de te face sa fi partas la actiunea descrisa.
...cred ca trec pe Maestrul (daca a aparut) sau pe altceva, sa vad ce gasesc (mi-au facut cu ochiul Testamentul, Avocatul Strazii, ... toate, de fapt).
|
Maestrul / The King of Torts a aparut, ti-o recomand! E foarte buna! Si poti trage invataminte din ea.
Testamentul / The Testament e misto, merita citita, iar Avocatul Strazii / The Street Lawyer e un deliciu (am auzit ca s-ar face un serial dupa ea, dar e in productie de cam un an...)
Iti recomand sa citesti Un altfel de Craciun / Skipping Christmas, e o poveste ce Craciun super amuzanta, si Omul care aduce ploaia / The Rainmaker, favorita mea, un roman cald si foarte emotionant.
PS. Am vorbit de curand cu cei de la RAO. In septembrie va aparea si la noi cel mai nou roman al sau, Ultimul Jurat / The Last Juror.