Am vazut azi HP 3, dupa ce am asteptat sa il vad mult timp, fiid un fan mare a cartii. Si parerea mea despre film poate fi rezumata la un singur cuvant: o "capodopera".
Primele doua au fost fidele cartii si copilaroase. O sa spuneti: "Faptul ca au fost fidele carti ese un lucru bun, nu?". eu va spun ca nu intotodeauna. Daca filmul este o doar cartea cu imagini si nu ofera nimic in plus, de ce sa ma vezi filmul? Poti doar sa citesti cartea si sa nu mai mergi la film. Dar la al treilea au schimbat regizorul, fapt ce a facut TOATA diferenta. La al treilea regizeaza Cuaron, o alegere improbabila, regizorul celebrului "Y tu mamá también". El adauga stil, drama, sentimente intense si arta. Filmul este cu Harry Potter and friends. Dar in rest totul este schimbat. Decorul, atmosfera, si chair unii actori (Dumbledore a fost inlocuit de un actor care nu este rau, dar nu se compara cu fostul).
Acest film nu numai ca dauga mult la carte, dar parca este o alta poveste, povestita altfel. Filmul este realizat artistic impecabil. Are unele momente care sunt frumoase si te fac sa zambesti si unele momente care sunt chiar infricosatoare. Povestea progreseaza bine, iar momentele care au fost scoase sau modificate din carte nu se simt. Tot respectul pentru Cuaron, care face tot filmul.
Actorii tineri, care au jucat sunt in primele doua, s-au maturizat atat la talent dar si la aspect (cel mai mult schimbandu-se Emma Watson, care promite multe pe viitor). Copii joaca bine, dar actorii batrani joaca si ei foarte bine, dand viata profesorilor de la Hogwarts. Emma Watson joaca, dupa parerea mea, cel mai bine dintre cei mici, Ron isi joaca rolul bine, dar cel mai netalentat este Daniel Radcliffe. Nici rolul lui nu este prea complex sau bine definit, dar nici eu nu va primi un Oscar prea curand. In final tot cast-ul merge bine.
Toate schimbarile din film, regizorul, atmosfera, povestea, actorii, chiar si muzica duc la realizare unei urmari demne, daca nu chiar superioare, cartii HP. Nu este o simpla adaptare, acum este un film artistic (parerea mea). Acesta este un film care va fi de referinta pentru mine in materie de adaptari dupa o carte. Filmul, SINCER, mi-a placut foarte foarte mult si il recomand oricui. Pacat este ca o sa schimbe regizorul pentru a cincea carte, ceea ce este un risc, dar poate sa aduca niste imbunatatiri substantiale la film. We shall wait and see...
Ah, am uitat, la sfaritul filmului, in sala s-a aplaudata. Si pe buna dreptate!