pe mine ma induioseaza cioburile de pragmatism pe care le arunca ALS pe acest topic. daca macar uneori ar fi fost vizitat de asemenea dispozitii, astazi ALS-ul ar fi fost si un poet, prozator, regizor (poate un operator, ca tot se are cu fotografiile ...) consacrat. a preferat sa fie doar un critic de film revoltat, groaza cineastilor romani. nici asta nu e putin...
eu am vrut sa deschid un topic "Lars von Trier la romani" imediat dupa ce am obtinut/citit cartea (fara autograf), dar mi-a fost frica sa nu faceti o confuzie (e vorba de romini- Bucuresti , nu de romani - Roma)... am ezitat, iata, pana s-a revoltat orgoliul de autor al lui ALS.
cartea e un fel de monografie de etapa, scrisa original, dinspre prezentul glorios al lui LvT (Dogville), spre debutul sau cu filmul de diploma. 3 partituri critice, doua firi mai artistice (ALS & Chirilov) si una mai pragmatica (Stefan Balan), care e cu Biobibliografia... , capitole, subcapitole, inserturi, comentariu la comentarii, receptare in timp si spatiu - o carte interesanta, nebuna, ca un film de LvT. revin cu o cronica pe net si pe hartie. ma mai bag si in discutie daca cineva ma provoaca.