View Single Post
Old 10 Jun 2004, 17:25   #82
cherryblossom
Guru

cherryblossom

Originally Posted by KORBEN:
da vad ca va omorati cu cititu ( de posturi de pe acest forum si subtitrari)

in momentul de fata ma balacesc in ironia si cinismul lui vonnegut
leaganul pisicii
carte care se merita citita
si am la rezerva cartea lu tudor caranfil dsp one of my favourite movies "pe aripile vantului"
nu mai scriu ca am deja senzatia ca mi`am racit gura de pomana
mai corect mi`am utilizat degetele la tastat

Hai mai korben ca ne omoram, don't be so hard on us.... am citit si eu recent Abatorul Cinci de Kurt Vonnegut, pe care l-am pasat apoi imediat la vreo 3 prieteni ca sa am cu cine sa vorbesc despre el. Dupa care am zis, hai sa raman sub influenta vonnegutiana, si sa mai citesc una de el, care insa n-a mers la fel de bine...e vorba despre Fii binecuvantat domnule Rosewater...
Dar sa nu ramanem incremeniti in proiect...tocmai am terminat de citit o supercarte despre backstage-ul advertisingului...poate ai auzit de ea, se cheama "199.000 lei" si e scrisa de un francez, Frederic Beigbeder, fost copywriter intr-o agentie de publicitate... tipu are un umor fin, si spune lucruri foarte dure (dovada ca a fost si dat afara imediat dupa publicarea cartii) ... o recomand cu caldura... eu ca eu, dar Lucian Georgescu o recomanda cu si mai mare caldura...
Si tot de la francezi, mai e una misto, aparuta la Humanitas..."M-am hotarat sa devin prost", de Martin Page (e francez, desi numele lui suna a altceva)... eroul cartii, alias autorul, s-a saturat sa mai fie inteligent, inteligenta fiind direct proportionala cu nefericirea...asa ca decide sa devina un imbecil, se angajeaza intr-o firma, mananca la macdonalds si intre timp ia si niste pilule care fac din el o leguma... cei care au probleme cu inteligenta o sa se identifice usor cu eroul cartii...
Niste adevarati francezii astia (remember Celine?)..