TIFF vs. DaKino sau Cluj vs. Bucuresti
It's a pleasure to indulge yourself in sight-seeing when the only thing to be seen is the girls. Darn them girls in Cluj were more polite, less stressed out than them gals in Bucharest: you was staring at them and all they did was smile back, obviously not pissed off because of this.
Acuma, don't take it verbatim, dati si vina pe faptul ca vedeam in medie 5-6 filme pe zi (si as mai fi vrut, dar nu mai puteau ochii) si dormeam 3-4 ore pe noapte. Poate ca fetele alea zimbea la oamenii-zombi. Oricum, mult mai prietenos s curat Clujul decit Bucale.
Fata de dezorganizarea si hotia din daKino, Tiff este o printesa frumoasa fata de o maimuta urita, cu par la cur. Organizare buna, filme foarte variate, dintre care cele cu specific asiatic m-au surprins in mod placut.
Chefuri: petrecerea Durex de departe cea mai proasta, urmata de cea HBO. Cind ma doborau genurile astea de petreceri, eu nefiind un tip prea trendy, dadeam fuga in Music Pub (un fel de Fire mai pauper, cu aceiasi figuranti mergind pe catwalkul dintre mese, in timp ce ambianta sonora era asigurata de Guano Apes, Massive Attack sau mai stiu eu ce cd-uri "s-au pierdut"). Oricum, ultima seara, in Diesel cheful a fost dame-ntial

Korben s-a destrabalat pina la ultima picatura de suflare din el.
Din filmele festivalului, cel mai mult mi-a placut Fallen Angels al lui Wong Kar-wai. Din competitie, cel mai mult 'Kontroll' pentru muzica si scenele hipnotice uneori, chilling alteori, si "Aaltra", pentru idee - road movie cu ologi - si umorul care m-a facut sa rid ca muta la pula tot filmul.
Hors concours: Carandiru, Sympathy for Mr. Vegeance, The Return, Elephant, Happy Together, Visul lui Liviu (cel mai bun scurt/mediu-metraj romanesc), mai este, dar nu-mi amintesc.
Last, but definitely not least but unleashed, K's, fara de care filmurile vazute la cinema n-o sa mai sune niciodata la fel.