hihi! da' ce intra in topu' 10, dupa tine, als?
i beg to differ. hell, no, i just differ
cit despre arta, acest four letter word cind e vorba de cinema, ma bucur ca nae n-o curteaza. if you know what i mean. nu imi veniti cu wong kar-wai la interval. that's a different STORY.
de altminteri, a face topuri ale filmelor romanesti, pre- sau post- e ca si cind ai juriza un special olympics in care s-au ratacit un atlet normal, dar nu foarte antrenat, caranfil, si unul pe care in unele momente nu il deranjeaza foarte tare al sau... ahem, care e cuvintul, cre' ca 'challenge', pintilie.
inteleg sa i se reproseze unui geoana originile 'nesanatoase' - la urma urmei, ce a facut el puteau face j'de mii, sau macar citeva sute de romani din generatia lui mai putin 'conjuncturati'. insa nae caranfil e mult dincolo de a fi doar the right son in the right place at the right time, e acolo unde cred ca ar fi ajuns oricum. acu', daca stau sa ma gindesc, oare chiar e unde trebuie? ca o fi si descendenta asta vreo tinichea de coada care il tine in europa si cu ochii pe cannes cind, vorba ceea, are date pentru mai mult. sau altceva. and i don't mean 'art movies' here. i mean good ol' blockbusters.
sint de acord ca nimic din ce a facut pina acum nu indreptateste gindul la oscar - dar nu as baga mina in foc ca nu ar putea vreodata sa bata pina acolo. desi ma cam intriga faptul ca, din punct de vedere al soliditatii scenariului, pare sa regreseze - 'asphalt tango' fiind net deasupra lui 'filantropica'. urmele de moliciune ale personajului principal si dubiosul happy-end devin in 'filantropica' parca elemente ce se cereau repetate si dezvoltate, dind un personaj ros pina la maduva de lipsa de amploare morala si usor de consolat si el la final printr-o penibila rocada de dame. o fi si vreun inceput de manierism pe aici? nah.
zici sa-l mai vad o data? n-am unde, ca as fi incercat. si asta e deja mare lucru pentru un film romanesc, ain't it, now? special olympics, dammit