View Single Post
Old 24 May 2004, 08:44   #239
ovidiu bufnila
Veteran

ovidiu bufnila

Florin Pitea: un eveniment remarcabil la editura Amaltea

An/Organic & Necropolis, cinematograful interior al lui Florin Pîtea? Apetisaaant! Duminica noaptea am navigat zbuciumat si zbuciumant in universul fictional construit de talentatul Florin Pîtea, in An/Organic si Necropolis, doua volume ce prefigureaza evenimentul editorial pus la cale de editura Amaltea pentru saptamana asta! L-am luat de urechi pe dragonul virtual din Necropolis si l-am scanat pe Spider, cel talentat la surfing. Editorul, dr. Cristian Cârstoiu, e un magician al lumii magicii editoriale de la Amaltea si, de ce nu, accept provocarea lui, surfand prin fictiunile talentatului Florin Pîtea. Sunt spectatorul, sunt regizorul, sunt Pitea, tu esti Pitea, tu esti regizorul, tu cel care rasfoiesti cartea sau te pregatesti sa intri in universul ei fascinant, Necropolis te asteapta in propriul tau imaginar, perversa, interesanta si grea, te vei scufunda in ochiul ei magic, in filmul ei, tu fiind regizorul, inlocuindu-l vremelnic pe Pitea, dez-fundandu-l din propria sa fictionalitate asa cum inlocuiesti marii regizori ai lumii ocupandu-le vremelnic Imaginarul, tu esti an-organicul din fictiunile publicate de Amaltea, tu te pregatesti de marea substitutie, tu esti ecranul, tu te misti in inima filmului construit de Pitea, gata, gata sa te digitalizezi, gata, gata sa devii personajul principal, focalizat in imaginarul salii pline de umbre, Spider surfeaza in valurile matricii tale informationale preschimbandu-te in propriul sau film.
8)

An/Organic
Necropolis
Florin Pitea
editura AMALTEA
www.amaltea.ro

Site-ul oficial al lui Florin Pitea:
http://www.amaltea.ro/tesatorul/