Originally Posted by Blanche:
Originally Posted by Danny:
...... Oblomov inca nu am vazut. Trebuie sa ma pregatesc psihologic, nu de alta dar tine cam 4 ore si 15 min...
|
Eu am incercat ... n-am reusit, cu toata pregatirea psihologica anterioara.
Am plecat la prima pauza. Foarte bine jucat, dar nu mai rezist sa vad piese prafuite. Dupa ce ca e un text static, destul de greu de suportat in lumea agitata in care traim, Tocilescu a tinut sa-l regizeze lungind peste masura momentele dintre replici ... personajele mai casca de 5 ori, mai fac 5 pasi cu incetinitorul, se mai scarpina 3 minute .. OK, vrea sa intram in atmosfera aia de Rusia de acum 200 de ani, in care timpul se scurgea altfel ... doar ca devine chinuitor si plictisitor.
Nu pot sa inteleg de ce toata lumea (adica toate teatrele si toti regizorii) se incapataneaza sa joace acelasi gen; orice regizor de teatru de la noi, nu se simte "consacrat" daca n-a montat Shakespeare, Cehov sau altceva din teatrul rus si Caragiale. O sa tai genul asta de spectacole de pe short list-ul meu  . Inteleg ca sunt si spectatori mai tineri, care n-au apucat sa le vada ... dar e deja inflatie.
|
Dupa umila mea parere mi se pare a fi cea mai mare prostie sa spui ca o piesa dureaza 4 ore si e greu sa o vezi.Nu uita ca acest OBLOMOV despre care spui tu ca nu ti-a placut a fost declarat de UNITER cel mai bun spectacol in stagiunea 2003/2004.Si nu cred ca e nevoie de o pregatire psihologica anterioara.Specatacolul este senzational.
Cat priveste partea cu clasicii,nu sunt de acord cu tine.Ce piese ai vrea sa fie puse in scena?Ce ai prefera ?Piese scrise de unii tineri,cum este CHIP DE FOC scrisa de MArius Von Mayenburg?Sau un APUS DE SOARE?Caragiale?Inca nu s-a nascut un autor talentat macar pe jumatate decat el.Cehov?E super clasic si va mai "prinde" inca 100 de ani!Goncearov e intr-adevar greoi,insa daca il intelegi este senzational!!!!
Bineinteles,gusturile nu se discuta,insa clasicii sunt cu cateva trepte peste autorii mai contemporani,care,trebuie sa recunoastem nu prea exceleaza prin nimic.In momentul in care unul din ei va scrie o piesa cat de cat acceptabila,fi sigura ca nu se va mai juca nici Cehov nici Shakespeare.

:oops: