Originally Posted by MinRep:
No offence (sau offense, whatever...), da' asta e ca in bancul cu miliardarul american care pleaca intr-o vizita de afaceri la Londra, iar gazdele in duc la un spectacol, "Hamlet". La care americanul exclama: "Vai, ce in urma sunteti! La noi la Chicago piesa asta s-a jucat acum 10 ani!"
Dar re/de-venind serios, eu cred ca e esential sa se puna in scena Shakespeare, Caragiale, Cehov, Moliere, Hugo (n-avem norocu' asta). Pana si adaptarile "moderne" (am vazut una dupa "Hamlet" in Cluj - brrr.... :w00t  merita mai mult decat spectacole scrise in secolul XX. Sunt si piese de exceptie, dar tot nu cred ca se compara...
|
Sorry daca s-a inteles ca nu ar mai trebui montat Shakespeare ... sau ca daca ai vazut o data "Hamlet", e suficient. N-am vrut sa spun asta. E esential sa existe spectacolele astea de teatru, ai dreptate.
Ceea ce reprosez eu este de fapt ca exista "supraproductie" de spectacole Shakespeare, Caragiale, Cehov. Poate ca sunt subiectiva, eu fiind in Bucuresti. In general sunt la curent cu ceea ce se joaca pe la mai toate teatrele din Bucuresti, si chiar daca nu ajung la toate spectacolele, stiu si ce titluri se joaca atunci cand vin alte teatre in Bucuresti. De multe ori am senzatia ca se rotesc acelesi titluri intre teatre. Nu pot sa vad Hamlet din 2 in 2 luni - exagerez grosier, fireste - chiar si in montari diferite. Si ma deranjeaza cand nu am alta optiune.