View Single Post
Old 20 May 2004, 10:57   #15
ctoma
Senior

ctoma

Originally Posted by KORBEN:
vazut son frere de chereau
mi`a lasat un gol in suflet
nu este un film (deloc) impecabil da` zau ca spune mul;te chestii, si mai ales nu spune altele
colosal, desi nu o sa mai am chef de el si la cluj
de vazut

L-am vazut si eu. E un film chinuitor care n-are cum sa nu te marcheze, colosal nu cred ca e si in mod cert eu nu l-as mai putea vedea inca o data.
De altfel descrierea de mai jos, care-i apartine chiar lui Chereau, cred ca spune totul :
Un film despre corp, despre degradarea corpului, despre transformarea chipurilor.Un film despre corp în spatiu. Un film despre liniste si logoree. O cautare a pielii, a cutelor, a ridurilor, a paturilor si a transpiratiei. Vanatai, hematome si pete rosii, umeri care se dezgolesc si ies la suprafata, pantaloni care aluneca, sosete si ciorapi care sunt dati jos, urme lasate pe piele. Cicatrici violete, puroi, pete pe cearceafuri. [...] Un film în alb-negru cu multe culori: ale fetelor, ale palorii, ale pielii, si cea mai frumoasa dintre toate, culoarea datatoare de viata si speranta. O lume în care nu poti face nimic pentru ceilalti, in care nimeni nu poate ajuta pe nimeni [...] in care nu se mai face dragoste, dorinta e moarta, corpurile sunt reci si tacute, privirile devin opace. [...] Un film scurt, un format rapid. Ca un fragment. Sau ca o natura moarta. O bucata mai mica sau mai mare din durerea universala.
ctoma is offline   Reply With Quote sendpm.gif