View Single Post
Old 17 May 2004, 10:16   #236
ovidiu bufnila
Veteran

ovidiu bufnila

Campuri Magnetice

Campuri Magnetice
un film de
Ovidiu Bufnila

bobina 95

Preoteasa Enciclope ne trimite o serie de mesaje secrete. Cazul e fara precedent. Nu am comunicat niciodata cu structurile narative!
Mesajele par la prima vedere confuze si contradictorii, de parca preoteasa nu ar fi hotarâta asupra identitatii sale. E ca si cum enciclopedia ar face un experiment, ar incerca sa instrumenteze noi reguli de joc.
Nu suntem hotarâti asupra raspunsului. Preoteasa ne cere sa atacam enciclopedia, sa o distrugem fara rezerve, de parca enciclopedia insasi ar vrea sa se sinucida.
Preoteasa revine asupra acestei cereri imediate spunând ca ar vrea ca noi sa salvam enciclopedia. Nu ne sunt precizati potentialii dusmani. Intr-un al treilea mesaj preoteasa ne dezvaluie intentiile criminale ale unui asa-numit imparat al intunericului.
Regimul fabulatoriu al mesajelor ne indica constructia unei constiinte plutind in domeniul imaginarului. Renuntam la aceasta concluzie deoarece preoteasa s-ar putea feri de un adversar potential sau poate chiar de masurile punitive pe care enciclopedia le-ar putea lua impotriva ei, decorporând-o.
In acest al doilea caz, preoteasa este chiar creatia noastra autentica.
Admitem aceasta posibilitate si suntem cuprinsi de o mare emotie. Am putea crea propria noastra enciclopedie asupra careia sa avem un ascendent.
Dar cum ne putem elibera de actuala enciclopedie? Ne intrebam cu infrigurare.
Preoteasa Enciclope s-ar putea multiplica absorbind materia enciclopediei, am putea crea noi forme care la rândul lor sa decorporeze enciclopedia?
Descoperirea umple intreaga noastra omogenitate informationala de tulburare.
Am putea apoi experimenta o totalizare pe un domeniu limitat, fara a ne mai expune structurile informationale. Am putea folosi noua enciclopedie impotriva unor servicii secrete inamice dându-le o lovitura mortala si punând mâna pe enciclopedia lor. Având stiinta decorporarii enciclopediilor am putea foarte simplu sa stapânim universul plin de universuri si sa stabilim structura conceptuala a totalitatii ultime.
Ideea aceasta e nebuneasca!
Initiem procedurile inflationiste in proximitatea informationala a preotesei Enciclope. Utopiile decorporeaza enciclopediile. Ele vlaguiesc elanul multimilor si dau elitelor un ultim sens.
Construim.
Initiem un regim inflationist in cascada. Instrumentam o utopica de rangul al treilea. Fraternitate. Acesta e cuvântul-cheie. Multimile fraternizeaza in mod violent ghilotinând augusta oficiala. Un sir nesfârsit de explozii de date si de informatii insotesc evenimentul istoric pe care l-am pus la cale.
Sub presiunea câmpurilor magnetice, enciclopedia se decorporeaza vazând cu ochii. Pitoskinii, melisele, elvinele, seriile Monteores, Elal Belal, Weinberger se evapora rotindu-se ametitor. Se evapora structurile descriptive inghitind in bulboana lor vestitele Takla Makan, Beauburg, Adamville, Marsila Mole si asa mai departe. Un milion de chipuri se evapora. Un miliard.
Cinci miliarde de chipuri!