Thread: Cannes 2004
View Single Post
Old 15 May 2004, 02:50   #12
herbert
Guru

herbert

Originally Posted by Alex Leo Serban:
hm... marcu nu m-a sunat, iar eu n-am cum sa dau de el (nu stiu cum arata), iar 'mala educacion' nu prea mi-a placut: muzica superba, imagine/montaj s.a.m.d., totul f. inteligent, referential & autoreferential bla-bla, dar don pedro si-a cam iesit din mina. filmul vrea prea multe & nu reuseste decit f. putin; aproape pe acelasi subiect (film, regizor gay, iubit, amor pirjolitor etc), 'la les del deseo' (anii '80) era mult mai intens & emotionant...
sincer, prefer filmele lui almodovar de la-nceput pina la 'atame', cu citeva exceptii si printre ultimele ('todo sobre mi madre' de pilda).

Sunt descumpanit de “rezumatul” facut de Alex Leo Serban la ultimul film al lui Pedro Almodovar. Mie mi-a placut “La mala educacion”. Excelent filmat, bine gandit, m-a impresionat in mod special nota tragica a acestui film – mai rara la Almodovar, siropos si destul de vesel/comic pana acum. Mai Alex, poate nu-ti plac tie filmele in nota mai tragica, dramatica? N-as vrea sa dai tonul in “interpretarea” acestui film pentru publicul romanesc. Poate voi scrie – cum se zice – un comentariu la acest film. Culmea ar fi ca lui Alex Leo Serban sa-i placa filmul lui Kusturica!
Noroc ca mai sunt si alti “cronicari” la Cannes. Inca o dezamagire in dreptul lui Alex Leo Serban.
Razbunarea mea: sa aveti cateva zile ploioase pe Croaseta; sa va “loveasca” greva actorasilor francezi; sa va puna noaptea Kustirica muzica tiganeasaca, la volum maxim, si sa nu puteti dormi; sa pierdeti telefoanele mobile; sa nu aveti internet; sa va dezamageasca Tarantino, care s-a ingrasat ca un porcusor… Si... ajunge, deocamdata. Sa nu dea Dumnezeu sa mai gresiti, ca mai am si alte blesteme.