Draga Alice, eu incerc sa scriu o poveste, insa trebuie sa respecte anumite reguli (pe care nu le stiu, fiindca toti cei pe care i-am intrebat de carti de scenaristica pana acum nu mi-au raspuns). Pot scrie povestea si pe urma sa aplic si regulile insa, vezi tu, intervine timpul (pe care nu il am din belsug) si factorul mintii, care se odihneste dupa un lung efort (am trait senzatia, crede-ma: simti o sila foarte mare dupa ce scrii la ceva incontinuu; ce-i drept si varsta mea frageda o fi de vina), iar concentrarea asupra transformarii este mica si s-ar putea sa strici mai mult decat sa o imbunatatesti. Asadar, ar trebui sa fac o pauza dupa ce scriu, si dupa aceea sa ma apuc de "litera legii" ca sa zic asa. Pt mine, iti spun drept, ar fi ca si cum as incepe o alta carte. De ce sa fac efort dublu, cand pot sa fac o mare parte din prima.
Discutia aceasta am purtat-o si cu fratele meu, asa ca as mai avea eu multe de spus, dar nu am spatiu si nici timp. Ai dreptate povestea intai si pe urma regulile. Tu ai scris vreodata ...
De postat ceva pe Atelier am postat la caracterizare "Postati aici intai ..." si acolo v-am indrumat spre Worshop unde am propus o oferta. Ricciotto mi-a citit primele doua pagini (si deocamdata si singurele) si mi-a spus ca s-ar putea sa iasa ceva. Vb cu el fiindca va cunoasteti de mai mult timp si o sa iti spuna tie mai multe.
Iar ca sa raspund altcuiva ideea de a lucra intr-un grup am aplicat-o cu cateva zile inainte de sugestie; acum astept raspunsul celorlalti. Povestioara care sta la baza scenariului, am impresia ca este o tehnica de scenaristica, asa ca e bine venita. Stie cineva (intreb a nu stiu cata oara) unde pot gasi manuale de scenaristica ...
|