Originally Posted by Freaak:
Patraulea are dreptate, "scoala n-are nici o legatura cu talentul". Insa, sa presupunem ca cineva are talent, imi zici tu mie cum o sa reuseasca sa faca un scenariu acceptabil (din punct de vedere al formei, al asezarii, al regulilor) care sa fie bagat in seama si de catre marii producatori (care, crede-ma, nu baga in seama un scenariu care nu este in limita "regulamentului", cu atat mai mult cu cat scenaristul este strain)?
Eu unul incerc sa scriu un scenariu, si-mi este foarte greu sa continui fiindca in fiece zi ma izbesc de noi reglementari, conventii. Nu poti sa scrii scenarii ca si cum ai scrie carti.
Repet inca o data observatia ta absolut adevarata: talentul nu se invata la facultate. Insa facultatea te ajuta sa ti-l exprimi (mai usor).
|
In mod normal orice scoala ar trebui sa vina in completarea talentului nativ al fiecaruia, insa nu cred ca este cazul scolii din aceasta tara.
Freaak, te-ai gindit ca ti-ar fi mai usor ca primul sau primele scenarii sa le scrii impreuna cu un grup de prieteni sau colegi cu aceleasi preocupari? Poate ar fi mai usor.
Sau sa gindesti o carte sau o poveste pe care sa o scrii ca un scenariu (capitolele mari, scenele) dar care sa o scrii intr-un mod mai apropiat de cartile din librarii? Pentru ca mai apoi sa te apropii de cerintele stricte ale scenariului.