Originally Posted by ovidiu bufnila:
Emanuel, esti pe fir?
Daca da, uite, zi-mi daca noi, in Romania putem face un film de anvergura Patimilor lui Hristos! Ai vazut filmul? Daca da, spune-mi, ce ai simtit la scena biciuirii?I Ce semnificatie are biciuirea pentru tine?
In alta ordine de idei, am construit topicul asta din doua motive: sa vorbesc cu cineva despre BARIERA si sa aflu cam ce romane SF romanesti ar putea fi ecranizate. Printre aceste romane se pare ca se numara si Trilogia Abatiei de Dan Dobos. Romanul a aparut la editura Nemira. L-ai citit? Daca da, ce crezi, ar putea fi ecranizat?
8)
|
Sunt pe fir. Ma bucur ca am revenit la filme...
Raspunsul la intrebarea ta este da. Putem face un astfel de film. Putem face multe filme bune, daca realizatorii s-ar gandi si la produsul finit, (si implicit la spectatori) si nu numai la furtul banilor de productie.
Ce-am simtit in momentul biciuirii? Destul de confuz: mila, ura fata de rautatea acelor vremuri... Imi puneam o singura intrebare: cum pot niste oameni fi fericiti atunci cand provoaca rau altuia?
Cei doi care il biciuiau, chiar simteau placere in acel lucru...
Cred ca am avea destule romane SF care ar putea fi ecranizate, dar noi stam prost la capitolul efecte speciale, asa ca ar iesi niste tampenii.
Romanul de care spui, nu l-am citit.