Campuri Magnetice
Campuri Magnetice
film de
Ovidiu Bufnila
bobina 81
Nu cunosc acest concept ºi nu au ºtiinþã de asemenea proceduri? Le putem poziþiona în acelaºi plan cu noi, le putem induce stãri de centru ºi periferie ºi apoi le putem schimba instrucþiunile enciclopedice. Nu o facem, nu ºtim de ce. Ne întrebãm ce se întâmplã cu noi de-a lungul acestei experienþe.
De ce nu folosim proceduri care ar putea sã ducã la dezactivarea completã a serviciilor secrete inamice. Se pare cã avem nevoie de activitatea lor, e din ce în ce mai clar cã toate acþiunile lor de dezinformare ne ajutã sã descoperim proprietãþile uluitoare ale orizontalitãþii noastre.
Alcãtuirea lumilor nesfârºite se revendicã a fi a codurilor constituite spre deliciul interpretãrii iar maliþia sau aroganþa celui care le interpreteazã sunt dovezi sigure de vulnerabilitate. Nu suntem în dificultate dar ne comportãm de parcã am fi cu adevãrat. Avem rãspunsuri dar folosim anumite proceduri ca ºi cum nu am ºti rãspunsurile adecvate. Trecem succesiv prin stãri de interogaþie ºi prin calvarul interogatoriului. Interogând uriaºul artefact cosmic e ca ºi cum ne-am interoga pe noi, noi fiind frontul.
Uriaºul obiect cosmic dispare. Rãmâne o vâltoare virtualã. O pâlnie de temporalitate. Particule imaginare bolborosesc la nesfârºit undeva, în urma noastrã, noi fiind în miºcare aparentã prin universul plin de universuri în cãutarea sensului ultim, încrezãtori în scopul misiunii noastre. Nu ºtim dacã ultimul, fiind concept, este împlinirea totalitãþii.
Ar fi posibil ca Pitoºkin, generalul Monteores, imberbul cenaclist din Nulome, colonelul Sharun, maiorul Argabvaeiv, plutonierul Slatt, împãratul Ogawa, Bobolina, Elvina din Molina Mar, domniºoara Margareta, Obin Oba, pricoliciul de la Arsenalul din Guaribo, Arkasion ºi Sclavopulos, Argontinian ºi Maskerow, femeile din Mandhala ºi totalitariºtii de toate speþele, vulgarizatorii ºi genialii din Ehren, Puerto Pico ºi Bulbona sã fi descoperit cu toþii virtuþile totalitãþii.
Alergând dupã visul sãu frumos, Pitoºkin nu visa oare sexul total, nu visa sã se multiplice în orgasmul fiecãrei femei din Mandhala? Împãratul Ogawa, aspirând la sceptrul cu fulgere al împãratului lumii, nu tânjea dupã totalitate?