Originally Posted by K's:
Originally Posted by KORBEN:
iata cum se pune in discuite o mai veche disputa
autorul sau opera
"personaju' sau "scriitura"????
|
iti dai seama ca daca votez nu imi voi exprima parerea in functie de cantitatea de filosofie, de aberatie sau de caterinca dintr-o 'cronica'.
evident ca scriitura conteaza, de asta si " " aplicate termenului de vedete.
totusi, nu pot sa zic ca un personaj ca gionloc, de exemplu, nu s-a inspirat de prin alte parti sau alte alea. cu alte cuvinte un om cu 5 posturi nu ma convinge ca merita intr-adevar votul.
de asta, e nevoie sa ai in vedere si posturi despre alte filme, cand acest concurs nici nu exista, pentru a-ti face o idee despre calitatile scriiturii participantului.
|
spun eu: (ca sa demarc replica de postul initial)
domnilor, faptul ca am aflat tarziu de acest concurs, sau, altfel spus, vechimea pe acest forum nu ar trebui neaparat sa cantareasca in decizia juriului, ci chiar "operele" noastre asezate in acea sectiune special creata pentru povestea de fata. pe de alta parte, tocmai faptul ca avem parte de o jurizare formata din tehnocrati (daca mi-e permisa exprimarea) poate certifica onestitatea alegerii, in sensul ca toti cei care au plagiat (vad ca sunt oarecum suspectat de asemenea indeletniciri) trebuie atinsi cu baioneta.
daca as fistiut de existenta unui astfel de forum macar din iarna, pana acum macar filmele mele preferate (The Grandmother, Eraserhead, Blue Velvet, Lost Highway ale lui Lynch, Europa si Dancer in the Dark ale lui von Trier, Paths of Glory, Dr. Strangelove, Full Metal Jacket, Eyes Wide Shut ale lui Kubrick, American Beauty al lui Mendes, Dead Man al lui Jarmush, The Pillow Book al lui Greenaway, Donnie Darko al lui Kelly, Metropolis al lui Lang, poate Octombrie al lui Eisenstein, Sacrificiul si Solaris ale lui Tarkovski, Modern Times al lui Chaplin, Lucia y el Sexo al lui Medem, Lista lui Schindler, samd) ar fi primit mai mici sau mai mari comentarii in aceasta zona de discutii.
frumos si interesant ar fi fost sa avem posibilitatea de a vorbi si despre filmul nostru preferat, numai ca probail s-ar fi pus in discutie questii legate de legalitatea vizionarii cine stie carui film, etc.
oricum, dupa ce imi voi sfarsi necazurile legate de sustinerea examenului de licenta, promit a va onora, sper, cu ganduri legate, in primul rand de cinematografia lynchiana, apoi de alte forme de mise-en-scene si mise-en-shot.
si ca tot veni vorba pe aci de votarea favoritilor, desi a asezat in mod legal doar o analiza (din cate imi amintesc acum), pe ansamblu (adica incluzand si Good Bye Lenin!) mie mi-a placut PoliFanAthic.
va salut!