View Single Post
Old 01 May 2004, 20:13   #91
Freaak
Senior

Freaak

Send a message via Yahoo to Freaak
Scenaristilor din ziua de astazi le e greu sa gandeasca. Le vin idei superbe, iar ei se complac in a le lasa la inmuiat pana li se apleca spectatorilor.

Romanii, ca despre ei vorbim acum, au un stil aparte. Lor nici idei nu le vin, exceptand Filantropica (in care se observa ceva schimbari; bravo Nae Cranfil; superb film si asteptam si altul), si dezvolta doar subiecte mioritice. Pai de ce n-am scrie si noi un Matrix sau un The Ring, ca sa zica si americanu' la sfaritul filmului: "Ia uite bre, e facut dupa un scenariu romanesc!" (nu ca le-ar pasa, dar am imbunatati imaginea). Nu, noi am ramas cu filmele cu priveghi, plimbari pe ulitie, violuri in puscarii; n-am nimic impotriva dar sa aduca totusi ceva nou. Noi la scenariile de film romanesti sunt doar titlurile. Atat. Aceleasi idei vesnice. Nu scrie unul o animatie pt Disney sau Dreamworks, nu scrie nimeni un The Patriot sau Braveheart! Luati-le dom'le banii, nu va sfiiti!

Adevarul este ca noi suntem prea filozofi. Nici in Matrix n-am vazut atata filozofie ca intr-un film de pe la noi. Iar filmele non-filozofice, caci exista si de astea, sunt proaste. Exceptie, repet, Filantropica. Ce filme romanesti. Ce poti sa vezi la Niky Ardelean sau la Tancul; de cand auzi titlul iti dai seama ca sunt o rateuri.

M-am saturat sa tot aud nume stralucite: 'dom Lama, Lascarica (desi era bun la vremea lui!) Vreau si eu un film cu Allan, Smith, Johnson sau Gandalf, Frodo, Hermione. Nu, noi ramanem sa basculam aceleasi prostii de care lumea s-a saturat cu mult timp in urma.

Oare ce invata oamenii aia la facultate?
Freaak is offline   Reply With Quote sendpm.gif