Film sau carte?
Topicul de fata isi propune sa lamureasca in ce masura reuseste un film facut dupa o carte si in ce masura reuseste o carte facuta dupa un film. Credeti ca filmele inspirate din literatura strica imaginea facuta anterior de scriitor?
O sa dau cateva exemple, cu parerile mele alaturate.
1. Harry Potter-carte superba, film execrabil; o sa te apuce toti nervi cand o sa-i vezi pe aia la Hogwarts cu blugi si bustiere
2. Lord of the Rings-carte buna, film superb; realizare maiestuoasa dupa 6 ani de munca din partea Peter Jackson & Co.
3. O serie de intamplari nefericite-nu stiu cati dintre voi ati auzit de seria de carti insa, Lemony Snicket a realizat ceva foarte interesant pt cei mici (clasele primare); problema e ca in film joaca Jim Carey, care nu prea are el ce cauta intr-un film ca asta; daca o sa fie Olaf, contele cel rau, si de altfel singurul rol principal, alaturi de cei trei frati mici, nu imi pot imagina cum o sa iasa; cartea e scoasa de Egmont, daca va intereseaza, cumparati macar primul volum; il puteti citi in mai putin de o zi
4. Pe aripile vantului-n-am citit cartea, n-am vazut filmul; am inteles insa ca filmul este mai bun
Alte exemple astept de la voi. Sper sa scrieti mai mult aici, fiindca aveti ce.
|