Am tot stat in cumpana.. dupa ce am vazut acest film...
In primul rand, il consider un film bun.. chiar foarte bun - pentru simplul fapt ca reuseste sa trezeasca in noi niste sentimente ascunse de multa vreme .. uitate si "prafuite".
Mi s-a parut printre altele un asa de realist portret al omenirii...
S-a spus atat de des si de mult ca acest film este foarte violent. Da, asa este.
Si ca unele scene sunt 'in plus'.. in ceea ce priveste cruzimea celor intamplate - aici nu mai sunt de acord!
Cred ca acest film nu se numeste degeaba "Patimile lui Hristos". Caci despre patimi este vorba aici!
Toate pacatele lumii au fost purtate de El in acele ultime 12 ore - si dupa cum se vede si in film, si dupa cum se vede si in ziua de astazi - sunt multe motive pentru a patimi.
Este foarte greu sa te uiti la acest film si sa nu simti ca ai vrea sa inchizi ochii cand biciul acela devenit deja faimos rupe si din masa de lemn, d'apai din carne... sau cand Satana apare la fiecare coltzishor, asteptand. pandind orice posibila victima ?
Nu este chiar un spectacol nici scena crucificarii... poate ca este chiar greu de urmarit - recunoastetzi si voi!
Cat despre suferintza unei mame.. ce se mai poate spune - poate ca, daca stam sa judecam bine, Ea sufera la fel de mult ca si Fiul ei, chiar daca nu-I curge nici o picatura de sange ! uneori poate si lacrimile au acelasi efect - dar asupra sufletului - cred ca fiecare lovitura asupra fiului este in acelasi timp o lovitura si asupra Mamei.
Cat dramatism poate fi aratat in aceste doua ore...
A trecut deja ceva timp de cand am vazut acest film. Pur si simplu nu m-am putut "repezi" sa spun ce efect a avut asupra mea. Mi s-a parut un film deosebit. Un film care in ciuda acestei cruzimi fara margini, este pur si simplu despre Iubire. Acesta este poate cel mai clar sentiment pe care il exprima ! Am asteptat sa-mi mai treaca un pic fiorii de pe sira spinarii... pentru a-mi exprima parerea !