Thread: Grila de start
View Single Post
Old 28 Apr 2004, 09:50   #18
gionloc
Guru

gionloc

Les Invasions Barbares *

“Invaziile barbare”… povestit, un film care nu spune nimic, vazut, un film care nu te paraseste niciodata...
Asadar, daca ai un tata care ti-a inselat mama inainte de a te naste, care v-a parasit inainte de a-i putea spune “tata”, care uraste tinerii fiindca nu prea mai stiu nimic in comparatie cu el, Marele, sau care aseaza vinul si femeia mai presus de orice alta indeletnicire, daca ai un tata pe care nu ai vrea sa-l mai intalnesti, sau daca ai vreun prieten in aceasta situatie, pana nu e prea tarziu, mergeti la acest film!
In 1999 David Lynch punea in scena “The Straight Story”. Ceea ce (re)prezinta acest film pentru relatia dintre frati, “Invaziile Barbare” discuta in ceea ce priveste relatia copil-parinte (parinte-copil). Un film alcatuit din fragmente-pilda, mustind de intelepciune, atunci cand privesc viata lui Remy, sau incarcate de ironie atunci cand infatiseaza randuirea sociala a lucrurilor (functiilor) canadiene (si de oriunde). Un film din care inveti ca fiecare clipa e minunata, ca viata este o vesnica bucurie, ca “prima iubire” nu se uita niciodata si, mai presus de orice, ca a fost odata un Barbat, “Barbatul vietii mele…”, Parintele meu, Profesorul meu, Prietenul meu… un OM.

* Les Invasions Barbares (2003), un film de Denys Arcand. cu: Remy Girard, Stephane Rousseau, Dorothee Beryman, Marie-Jose Croze
gionloc is offline   Reply With Quote sendpm.gif