Sa scriu, sa nu scriu? Hai ca scriu, ce naiba...
Am vazut filmul de cateva zile, numai ca nu am simtit extraordinara nevoie sa scriu despre el... Poate fi rezumat usor... Dar hai sa scriu ceva mai mult... Deci, il avem pe James (!) Caviezel Superstar in rolul unui alt tip ale carui initiale sunt J.C. (

). El joaca bine, mai putin intr-un sau doua scene in care nu este acoperit de sange, nu se vede ca simte o mare durere si, spre exemplu, le vorbeste de pe varful unui deal mai multor credinciosi despre iubire, cu un zambet cel putin suspect (eu mi l-am imaginat pe Isus bland, cum e descris in Biblie si Coran -

-, nu cu un rambet ridicol, de ca si cum ar rosti "If you tickle us, do we not laugh"?) Dar sa trecem peste asta. Tot respectul pentru J.C....... amandoi...
Maia Morgenstern... Nu pot sa zic ca joaca slab, dar parca face acelasi lucru tot filmul, impreuna cu colega sa de suferinta, Monica Belucci. Multe lacrimi...

Mi-a placut si de Ioan. Cred ca interpretarea acelui personaj este singurul motiv pentru simt ca oarecum ar trebui sa revizuies Evangheliile (nu le-am citit de mult timp...). Asta spre deosebire de Iuda, care e cam in plus Dar adevarata senzatie a filmului mi s-a parut Hristo Shepov in rolul lui Pilat. A avut ceva anume interpretarea lui care m-a atras. Poate imi plac mie personajele semi-negative, dar mi s-a parut ca este un actor genial!
A amintit cineva de Irod, nu mai stiu daca aici sau altundeva, nici nu ma gandesc sa caut... Cred ca si in Biblie era privit a un depravat (homosexual, bisexual whatever...), cert fiind ca la el "acasa" era un balamuc si o paranghelie toata noaptea. Si, intr-adevar, scena este amuzanta si diferita fata de restul filmului, dar este ca un graunte de praf in fata scenei cu Irod din "Jesus Christ Superstar", in care Irod canta inconjurat de travestiti pe un lac si danseaza charleston...

:huh:
Limbile moarte... Cica au comentat unii ca nu sunt pronuntate bine... N-am de unde sa stiu. Cu toate astea, in scena biciuirii (:w00t: :w00t: :w00t: :w00t: :w00t: :w00t

am inteles ce vorbeau (nefiind tradus). As obiecta ca seamana cam mult cu italiana latina din film, dar nu sunt cunoscator...
Antisemitism... Bullshiet!!! Cu "e"...
Violenta... Sincer, ma asteptam la ceva mult mai
grizzly din auzite, dar scenele sunt dure, iar Isus nu este chiar masacrat, violenta de aici nefiind gratuita si suportabila (chiar si faza cu biciul ala smecher smulgand din carne - yuk!)...
Mel Gibson ca regizor... Trebuia sa ramana la povesti de genul "Omul fara fata" sau cum se numea aia cu el si copilul... Nu ca nu s-ar vedea pasiunea, sinceritate si toate astea in film, dar nu au savoare toate acestea. (NOTA: Tot saptamana asta am vazut "Confessions Of A Dangerous Mind" si, la capitolul actor devenit regizor, Mel Gibson e batut bine de tot si nu iti dai seama de asta decat cand vezi un film bine facut, solid si frumos, cum e cel al lui Clooney. De-abia astept "Lethal Weapon 5"

)
P.S.: Scena de deschidere, din gradina Ghetsimani, kinda sucks... Nu neaparat un mod fericit de a incepe un film. Personajul Satan merita toti banii. Da' care era faza cu chestia aia gen "Total Recall" ( :w00t: :shock: :w00t: :shock: :w00t: ) de o tinea in brate la jupuirea ... aaa ... biciurea lui Isus!?!