Originally Posted by Pink Panther:
pt. cristache....
Biblia este mult mai complexa decat crezi. chiar daca pare o insiruire de nume si personaje nenumarate si de neintzeles, la inceput...
Si nu mi se pare apoi o carte ca oricare alta.
.. si in legatura cu chestia cu vegetarienii... hehehe.. si cei de la protectia animalelor...
sa stii ca nu cred ca au sarit cei de la green-peace in sus, la masacrul unor porci.... gaini... pui.. si alte oratanii si chestii de-astea... cred ca era vorba de specii mai rare...
iar unii omeni pur si simplu nu agreeaza sa manance carne - nu este neaparat asa.. o sfidare a poruncilor din biblie !hehehehe...
nu am timp acum, insa voi reveni la acest subiect...
in orice caz, mai ales afirmatzia aceea , ca nu e nimic de capul Bibliei.. e cam 'extremista' !
|
Nu vad cu ochi rai faptul ca unele persoane nu consuma carne, e treaba fiecaruia, dar daca cineva imi spune ca fac rau daca mananc ce vreau si cand vreau atunci se schimba problema. Din cauza asta nu tin eu post pentru ca mi se pare o prostie sa pacatuiesc 80-90 % din an, si in cateva zile sa-mi "purific" sufletul. Iar problema cu mancatul de animale este ca si cu credinta in Isus si Dumnezeu, eu nu cred si nu vreau sa se ia cineva dupa mine, dar cand imi expun parerea si ma vad atacat nu prea mai imi vin sa "intorc si celalat obraz". In general persoanele care ma ataca sunt in varsta sau foarte in varsta dar am avut ocazia sa intalnesc si tinerii care imi spun "Uau, nu crezi in Isus ? Trebuie sa te exterminam". Pana la urma este o problema, eu am ales sa nu cred pentru ca nu am dovezile necesare.
Ma mai enerveaza si vechea problema: daca mi se intampla un lucru bun "multumesc lui Dumnezeu", daca mi se intampla un lucru rau "ba, ce prost sunt" sau, foarte des in ziua de azi, "s-a intamplat din cauza ca..." sau "nu sunt eu de vina, e X de vina".
Deja se aude tot mai des de diferite interventii ca sa opreasca nu stiu ce restaurante, de exmplu, pentru ca se consuma animale. Si alte chestii de genul asta.
Isus era un magician mai modern, episodul cu Lazar (parca asa il chema pe ala pe care l-a sculat din morti) se explica prin faptul ca aia nu stiau de notiunea de "intrat in coma", iar finalul este evident ca Isus s-a rugat ca sa scape cu viata din bataia lu aia pentru ca nu mai avea ce asi sa scoata din maneca.
Hai ca te-am plictisit deja ! Sorry !