View Single Post
Old 15 Apr 2004, 16:56   #70
dan-marius
Junior

dan-marius

Re: despre...

Originally Posted by Ambra Blu:
Originally Posted by dan-marius:
Este totusi nevoie de citeva lucruri esentiale:
1) un subiest fierbinte, care sa faca vilva din start
2) un grup de persoane (nu neaparat tineri de virsta noastra - 20-30 de ani) care sa aiba ceva experienta in alcatuirea unui scenariu si de a-l pune pe pelicula. Dar mai ales trebuie sa le mearga mintea si sa completeze eventualele lipsuri si sincope din subiect (care exista din plin si la case mai mari).
3) citeva elemente de baza (echipament de filmat, etc).

Imi place haiaku-ul din semnatura ta, si de-asta vreau sa iti raspund cum ma pricep eu mai bine: de exemplu, stiu ca bugetu' la un film de cca 40-45 de minute, tras pe digitala, cu o durata de filmari de 7 zile (deci filmarile propriu-zise) e in jur de 7000 de euro, asta in conditile in care actorii lucreaza pro bono, regizoru' nu ia nimic, si mai toti bani se duc la gafferi si la casele de productie de unde ai inchiriat echipamentul. Din pacate, nu ideile sint cele care lipsesc, ci banii. Indiferent de cita vulva ar face un subiect (stii ca Pintilie voia sa faca unul cu pedofili si francezi) daca nu e lovele, nu e nimic. Postproductia cu ce o faci? O editezi acasa cu Premiere? Si il distribui unde? Pe retea in bloc sau in camine? E trist, dar realitatea e ca e greu. A fost mereu, da' nu ca azi/ 50% cinta, 50%-s badigarzi.

Nu te contrazic, nu este usor. Problema productiei se reduce la un singur lucru: banii.

Va propun totusi un lucru, ceva care sa reprezinte o actiune concreta pina cind vor fi gasite resurse financiare: puneti pe internet subiectele voastre (in masura in care doriti asta si le puteti proteja fata de "imprumutul" de idei) pe internet si anuntati unde sint pentru a le face atit critica cit si publicitate. Iar cind se vor gasi bani sa putem alege cel mai bun subiect.

PS Este haiku, nu haiaku

Yosa Buson (1715-1783)
dan-marius is offline   Reply With Quote sendpm.gif