Campuri Magnetice
Campuri Magnetice
film de
Ovidiu Bufnila
bobina 69
Ceea ce se petrece s-a petrecut iar ceea ce se va petrece, se petrece acum ºi aici? Am pãrãsit simultaneitatea? Serviciile secrete inamice lucreazã pentru el? Avem de-a face cu mercenari informaþionali liberi de o enciclopedie?
Sã fie acest uriaº obiect cosmic în cãutarea unui lector ideal ºi atunci are de gând sã ne transforme într-un asemenea lector þinând cont de proprietãþile enciclopediei noastre ºi de impresionanta ei suprafaþã informaþionalã? Are de gând acest uriaº obiect cosmic sã reactiveze personajele fabuloase pe care le-am construit de-a lungul timpului, folosind turbulenþele?
Ne vom confrunta cu serii nesfârºite de boboline, elvine ºi melise?
E un obiect care lucreazã liber asupra lui însuºi sau are nevoie de un suport sau de un mediu fluid pentru a înmuguri sau pentru a se reproduce? Nu e cumva imaginea deformatã sau masca vreunei alte enciclopedii? O metaenciclopedie care creºte înghiþind enciclopedii ca cea pe care o protejãm?
Pare un obiect cosmic ce tinde cãtre infinit.
Sã ne fi înºelat asupra totalitãþii, ea nefiind decât o construcþie a noastrã acoperitoare pentru lipsa noastrã de orizont? E o imagine falsã? E chiar incertitudinea incertitudinii ºi noi am intrat complet în imaginar pierzându-ne tendinþele ºi direcþia cãtre sensul ultim? Am fost atât de aroganþi ºi am pierdut totul? Structurile noastre narative s-au prãbuºit în cascadã antrenând cãderea noastrã într-un uriaº vârtej virtual?
Sau suntem în inima imperfecþiunii, cãutând o ieºire care încã nu ni se relevã?