View Single Post
Old 15 Apr 2004, 06:37   #181
ovidiu bufnila
Veteran

ovidiu bufnila

Campuri Magnetice

Campuri Magnetice
film de
Ovidiu Bufnila

bobina 67

Oglinzile din Quzo au mãrit suprafaþa informaþionalã a enciclopediei într-o asemenea mãsurã încât ea a fost nevoitã sã-ºi inventeze alte servicii secrete mai performante? Iar noi suntem acum în pragul unui colaps pe toatã linia frontului nemaifiindu-i de trebuinþã acestei perverse metastructuri pe care o numim enciclopedie? ªi atunci suntem sortiþi pieirii?
Am putea lupta?
Ne-am putea apãra? Ne-am putea prelungi moartea izolându-ne într-o buclã informaþionalã? Am putea sã ne protejãm lãsându-ne purtaþi de un vârtej virtual în strãfundurile universului plin de universuri?
Sã fie serviciile secrete inamice o construcþie ticãloasã a literaturii?
Diavolul textelor sã ne fi jucat un renghi?
Sã fie un efect de oglindã?
Dar ºtim de mii de ani cã spaþiul nu e feliat ºi nici timpul ºi cã simultaneitatea e doar o construcþie imaginarã, liberã ºi plinã de perversitate! Sã fie la mijloc un experiment reuºit de personajele noastre fabuloase? Au conspirat tot timpul împotriva noastrã descoperindu-ne natura ºi gãsind antidotul? Sau poate cã au reuºit sã comunice cu enciclopedia! Au combinat în chip fericit interogaþia cu interogatoriul?
Totalitariºtii insinuanþi din Kaga Kumani sã fi reuºit prin incantaþie ºi abstinenþã sã punã mâna pe forþele telurice? Sã se fi împãcat cu totalnicii inspiraþi din Ehren ºi apoi sã se fi unit împotriva noastrã prin reflecþie ºi reflexie ºi sã ne fi dat o loviturã de proporþii? Sã ne fi trãdat Bobolina?
Sã nu fi funcþionat aparatele noastre pneumatice ºi hidraulice? Sã fi fost imposibil sã schimbãm instrucþiunile enciclopediei astfel încât cei trei sâni ai Bobolinei sã ne fi atras într-o cascadã de evenimente pe care sã nu le putem controla?
Diamantele de luminã veche sã fi generat bifurcaþii ºi clivaje ºi fragmentãri în substanþa intimã a enciclopediei noastre, ºi ceea ce vedeam ºi vedem sã nu fie decât urmarea fatalã a unor astfel de procese de nestãpânit?