Originally Posted by notorious:
tocmai l-am vazut (pe cai ilegale desigur). cu toate ca m-a lasat fara gri (niciodata nu am simtit filosofia mai aproape de mine, atmosfera mai naucitoare, muzica mai fascinanta, decorul mai sumbru decat pana acum), suprarealismul lui tarkovsky - nu prea l-am inteles. as dori sa stiu ce ati inteles voi din filmul acesta.
|
O mentiune, nu de alta, da' sa nu iti fie influentata negativ alfabetizarea in Tarkovski: nu are la baza nici o povestire, dupa cum a scris nickname-ul dinainte, ci ditamai romanul (care face parte dintr-un ciclu oarecum tematic, alaturi de "Scarabeul in musuroi" si "Valurile linistesc vintul"). Romanul e misto, si merge si filmul, daca nu s-ar lua atit de in serios cu discutii bombastice si flatulante intre doua (hai, trei) personaje-simbol, unul reprezentind cunoasterea empirica si altu' firma Nike. Intr-adevar, picteaza frumos Tarkovski asta, da' cu naratiunea sta mai prost. Deci, in concluzie, ce am invatat eu din filmu' asta ie ca: sa nu te uiti la iel de unul singur, ca risti sa adormi. Be, ca limba rusa suna prost, dar tare prost. Ce: muzica suna bine.