draga alex leo,
spune-mi cum le spui tu extremistilor antipatici.
mi-au placut aceleasi filme romanesti pe care si le-ar pune si ambra blu in colectia lui personala.
cit pe-aci sa imi placa 'filantropica' si 'asfalt tango'. mai putin, 'o vara de neuitat'. in rest, nu am vazut 'marfa si banii', 'occident', 'furia', 'maria', 'examen'.
'un certain regard' - cinematografia romaneasca at its best - not my cup of tea at all.
nu cred ca 'inteligenta compozitionala a lui pintilie (...) depaseste nivelul fellini - ea face sa coexiste firesc o densitate hipersenzoriala cu o impecabila asceza reflexiva - lucruri care in multe filme felliniene sint aglutinate fortat'. and better yet: chiar daca ar fi asa, ar fi 'prea tirziu' :lol:
ti-am priceput argumentatia despre nevoia lui pintilie de a se manifesta pe teritoriul romanesc, etc. - dar nu e decit o scuza. daca era si scenarist, mai ziceam, asa insa, pe partiturile altora, chiar nu inteleg foamea de romania - pe care nici nu cred ca mai are resursele umane si artistice sa o simta cum se cuvine. he's getting too old si agenda lui e invechita. iar apropierea dintre el si caragiale e cel putin fortata. un alt 'cara' tinde intr-acolo, daca vrei: caranfil. e singurul dintre cei pe care ii stiu de la care astept lucruri mari. in rest, sper ca aceia care n-au fost lasati sa se manifeste pina acum sa aiba ceva de zis. si altfel.
supararea mea pe grosolania comerciala pe care o reprezinta volumul 'bricabrac' este mai in picioare ca oricind - nu ai adus nici tu argumente contra ei. sa nu imi spui ca ti se pare o idee buna un asemenea tom, ba ca l-ai fi si citit din (penibila) scoarta in (jenanta) scoarta
pintilie n-avea decit sa se intoarca si sa continue cu teatrul, sa ia si catedra pentru a fi mai aproape de tinerii pe care (zic unii) i-ar fi inspirat, etc. - dar nu sa trinteasca doua filme pe an, cu lacomie. cel mult un film la doi-trei ani, cu timp de gindire serios intre ele... si in rest, vorba lui damian, putea sa faca scoala, dar n-a vrut, nu il intereseaza sa ajute, 'pintilie stie foarte bine sa SE ajute', si asta e tot.
tie, nortis, n-are rost sa iti raspund pe puncte, reda mult prea bine emoticonul acesta tot ce mi-ai trezit ca reactie:
:roll: