View Single Post
Old 07 Apr 2004, 06:24   #165
Vero
Novice

Vero

Send a message via AIM to Vero Send a message via MSN to Vero Send a message via Yahoo to Vero
În primul rând, mãrturisesc cã lectura acestor 7 pagini a fost, pentru mahalagioaica din mine, o distractzie pe cinste! Mãrturisesc shi cã am sãrit peste povestiri (o sã revin, când se va întâmpla sã am mai mult timp, ca sã le citesc pe cele peste care n-am dat prin alte pãrtzi), dar înjurãturile sunt de nota 10! Pã bune shi fãrã mishto, la capitolu' ãsta suntetzi ashi cu totzii!
În al doilea rând, deshi mã tem cã eu n-am sã reushesc sã vã distrez în aceeashi mãsurã, infiltrez una bucatã propunere de scenariu de... extrem de scurt metraj:

SCHIMB DE EXPERIENTÃ
(dupã o idee din "folclorul nou")

PRIMO TEMPO
Amiazã. Soare - de nu te poti uita! Vânt - de mult i s-a uitat numele!
Casã (resedintã varã) chirpicioasã, cam pe-o rânã, fisuratã împleticit. Bãtãturã mare, colbuitã, încinsã cu gard stirb.
În bãtãturã, UFO! Flying saucer tip clasic, verde smaragd, luciu metalic, usa suflecatã.
Lângã UFO, ALIENS: unu plus una, amândoi mini, epiderme verde de China, capete maxi, antene flexibile, urechi tip homo-sapiens-sapiens, salopete rosu carmin.
Pe prispã, BÃSTINASI: unu plus una, el (universitar pensionat pe caz de boalã) desirat, gârbov, flescãit, ea (casnicã autodidactã) revãrsatã pe la cusãturi, cu palme pe solduri de gabarit depãsit.
EL-ALIEN (o împinge pe EA-ALIEN cãtre EL-BÃSTINAS): Muiere meu sub dine, muiere dãu sub mine, la doti noi muld bine!
EL-BÃSTINAS (stupeste-n praf): Vade retro, Satana!
EA-ALIEN (zâmbeste, adicã EL-BÃSTINAS si EA-BÃSTINAS asa cred): Nume meu Abian, nume lui Ucard. Sadana cine? Fade redro ce aticã?
EA-BÃSTINAS (îl atinge - discret ! - pe EL-BÃSTINAS la turloaie si surâde, adicã ALIENS asa cred): Vade retro, adicã ziua bunã! Satana, adicã prieteni! Voi prieteni, nu?
EL-ALIEN (încântat, adicã EL-BÃSTINAS si EA-BÃSTINAS asa cred): Noi priedeni, noi sadana, ta! (Cãtre EL-BÃSTINAS, arãtând-o pe EA-BÃSTINAS cu antena dreaptã): Muiere dãu gras vrumos bine! Tai sub mine?
EA-BÃSTINAS (înaintând cãtre EL-ALIEN cu bratele deschise): Vineee! (En-passant, îsi stimuleazã jumãtatea legitimã cu un ghiont între coaste, sopcãind): Ce stai? Desfatã musafira!

SECONDO TEMPO
O orã mai târziu, flying saucer decoleazã si - incredibil dar adevãrat - din interior pot fi auziti ALIENS.
ALIENS (canon pe douã voci): Fate redro, sadana!
Pe prispã, EA-BÃSTINAS trimite bezele, EL-BÃSTINAS scuipã-n sân.
Flying saucer accelereazã si pãrãseste câmpul vizual al BÃSTINASILOR. EA-BÃSTINAS suspinã si se tolãneste în balansoar. EL-BÃSTINAS ofteazã si se aseazã, bãtrâneste, pe treptele prispei.
EA-BÃSTINAS (sfârsitã, adicã EL-BÃSTINAS asa crede): Dragã, alienu' e pur si simplu minunat! Urechea dreaptã în sensul acelor de ceas (mimeazã rãsucirea) si i se lungeste… (îsi drege glasul) …, întelegi? În sens trigonometric se scurteazã, da' asta nu e important! Pe urmã urechea stângã în sens trigonometric (repetã gestul) si i se îngroasã, dragã, tu pricepi?! În sensu' acelor de ceas se subtiazã, da' nu-i nici asta important!
EL-BÃSTINAS (nepãsãtor, adicã EA-BÃSTINAS asa crede): Mhmmm…
EA-BÃSTINAS (inspiratã): Astea urechi! Stii ce se poate zice despre ele?
EL-BÃSTINAS (cascã ochii si-si strâmbã gura): ?!
EA-BÃSTINAS (jubilând): Modu' istet de a… (face cu ochiul) … iubi!
EL-BÃSTINAS : Mhmmm…
EA-BÃSTINAS (enervatã): Ce-ai, dragã, esti bolnav? Te doare ceva?
EL-BÃSTINAS : Mhmmm… (Cu obidã, tare si rãspicat): Urechea dreaptã, în sensu' acelor de ceas! Si stânga - în sens trigonometric!
SE RUPE FILMU'...
Vero is offline   sendpm.gif