Campuri Magnetice
Campuri Magnetice
un film de
Ovidiu Bufnila
bobina 58
Aici se întinde oceanul de incertitudine.
Orizontalizându-ne sub presiunea câmpurilor magnetice, navigãm aparent cãtre secretul ultim. În nesfârºitele lor rãzboaie, spionii se înfulecã unii pe alþii oferindu-ºi secrete imaginare.
Aici sunt vârtejurile virtuale, bifurcaþiile ºi bãnuiþii atractori. Dezvãluirile nu fac decât sã ascundã. Tocmai de aceea, vorbind despre perversitãþile literaturii, ascundem teribilul adevãr al tuturor lumilor.
Stãteam la soare în Qiatotocoatl.
Spionii prinþului Kubla Kan, virusaþi de serviciile secrete inamice, se cuibãriserã într-un albatros imperial ºi ne urmãreau cu atenþie din vãzduh.
Bobolina ne-a spãlat picioarele. Ne-a dãruit scoici aurii ºi ne-a ºoptit câte ceva despre Mandhala.
Era dupã mareea trandafirilor din Beauburg ºi dupã revolta gunoierilor reformaþi din Bulbona.
Am întrebat-o pe Bobolina o mulþime de lucruri despre malagambiºtii literari din Takla Makan ºi despre imberbul cenaclist din Nulome.
Am admirat cei trei sâni imenºi pe care Bobolina îi dezvãluia cu dãrnicie. Era o primã încercare de a schimba una din instrucþiunile enciclopediei. Trei sâni?
Literatura ar fi murit de necaz.
Imaginarul Bobolinei a produs o propoziþie fantasticã iar noi ne-am abþinut cu greu sã nu ne dãm de gol. Bobolina ne-a spus cã Mandhala, sub presiunea câmpurilor magnetice, adusese prezentul, trecutul ºi viitorul în acelaºi plan.
Sã fi fost o încercare subtilã a serviciilor secrete inamice de a virusa enciclopedia mãrind suprafaþa informaþionalã a structurilor ei narative?