Originally Posted by Le-Martin:
Pai se pare ca nu prea v-ati prins de idee. Ancanar este un film indenpendent (adica nu e facut de un studio cu buget mare ci de un grup de cineasti pasionati). Initial povestea avea loc in Middle Earth si era COMPLET ORIGINALA avand in comun cu operele lui Tolkien doar denumirile locurilor si structura denumirii personajelor. ADICA E CA SI CUM AU SCRIS UNII INCA O POVESTE CE AVEA LOC IN MIDDLE EARTH, DAR INTR-O PARTE A ACESTUI TARAM DESPRE CARE TOLKIEN A SCRIS FOARTE PUTIN. Povestea nu se intersecta cu nici una dintre cele scrise de Tolkien, dar personajele ajungeau si prin locatii cunoscute noua. Dupa info de pe net se pare ca povestea era localizata temporal in timpul celei de-a doua ere si geografic undeva in estul Middle Earth...
DAR, din lipsa de bani nu au putut cumpara licenta pentru a folosi locatiile si denumirile, numele, etc de la Tolkien Enterprises. Asa ca au schimbat toate denumirile, numele, etc astfel incat totul seamana, suna si arata ca si cum ar fi din Middle Earth, dar oficial nu e. DESI, daca esti cunoscator, vei observa imediat legaturile dintre povestea filmului si operele lui Tolkien.
Avand un scenariu gata echipa si actorii s-au apucat de filmari, dar avand un buget de 20.000 de dolari. DA, ati citit corect. Folosind Digital Video (arata bine, e ieftin, dar nu e finut,) au filmt cat au putut din film, dar fara scenele importante (batalia, anumite locatii ce trebuiau construite, etc), apoi un producator s-a aratat interesat de filmul fantasy despre care mii si mii de fani urlau pe net laudandu-l (ma refer la Ancanar). Dupa ce a vazut ce facusera pana la acel moment, el s-a oferit sa puna la bataie banii pentru a filma si scenele omise (batalie, locatii, etc) cu film normal (deci si transpunerea a filmului deja filmat digital pe film normal (nu inseamna refilmarea scenelor)).
Momentan se lucreaza fervent la film si se cauta un distribuitor care sa asigure o cat mai mare deschidere la public a filmului...
|
Ce senzatzie aiurea am avut cand am citit ce ai scris aicea ... adik un alt film care sa fie aproape de LOTR shi sa aibe personaje identice shi locatzii asemanatoare ? Nu vreau sa cred k s-a lansat o noua moda a filmelor de genul acesta asha cum au aparut shi jocurile cu personaje inspirate din cartzile lui Tolkien cu orcs, goblins, men, wraiths and other shit ... Acest nou proiect il primesc cu o oarecare ostilitate pentru ca amenintza sau mai bine zis prevesteshte - in mintea mea cel putzin - o noua moda a filmelor gen LOTR - that my friends can't possibly BE ... :evil: