I'm back baby!!!!!!
Dupa o lunga asteptare am download-at trailerul lui Ancanar. Ei bine mi s-au confirmat asteptarile. Este un film indenpendent filmat in stilul Pieces of April sau 28 Days Later..., adica pe Digital Video. Asta a dus la un aspect super bun, dar si la o anumita rapiditate a cadrelor specifica tehnicii respective. Avantajul: bugetul mult mai mic.
Ancanar este foarte inspirat de cartile lui Tolkien, dar cum banii erau putini, producatorii nu au putut si nici nu pot folosi nici un nume, fie el de personaj sau locatie din acele carti desi inspiratia din Silmarillion si Lord of The Rings este STRIDENTA. Ideea care circula pe net este ca temporal filmul este plasat in The Second Age si geografic in zona estica a Middle Earth-ului, zona foarte putin cartografiata si descrisa de Tolkien.
REPET nu este o poveste oficiala, dar spre deosebire de alte filme de fantezie ce stau sa apara sau vor aparea (dupa ploaia LOTR-filmele hop si ciupercile- filme fantastic de stupide ca scenariu, etc) ANCANR arata bine, are o poveste interesanta, iar un fan Tolkien va putea cu usurinta (se pare si sper) sa inlociuasca numele inventate de producatori (de frica unui proces) cu cele din cartile lui Tolkien.
Abia astept acest film desi nu cred ca va aparea prin cinema-urile de la noi. Este un film indenpendent si se pare ca momentan producatorii cauta un distribuitor dornica sa duca acest film prin lume (spera sa aiba o deschidere cat mai larga), desi tare mi-e teama ca numai tarile "bune" vor avea sansa sa se bucure de acest FOARTE PROMITATOR SI INTERESANT FILM.
Personal ii dau my seal of approval trailerului, sper sa pot reveni cu o redare in forma de text a povestii spusa in trailer...
Deh, cand postez, postez nu gluma, 8)
|