View Single Post
Old 01 Apr 2004, 21:03   #1522
Le-Martin
Novice

Le-Martin

Pt Gandalf...
Pey. PJ a resuit sa aleaga o distributie perfecta, parerea mea, DAR, cu cateva mici scapari dintre care cea mai notabila, DENETHOR. Ei bine scaparile nu sunt actorii distribuiti, ci modul in cum joaca ei. NU mi s-a parut o miscare inteligenta sa il transforme pe Denethor intr-un nebun si sa il reduca la acest stadiu. Nebunia nu ne este explicata, nobilitatea lipseste.... Denethor era un conducator abil si inteligent pana a privit in Palantir...iar dupa acest act nesabuit tot mai erau umbre ale acestor calitati si inca foarte vizibile. Iar modul in care l-au schimbat pe Denethor a afectat si personajul Gandalf, care din superbele scene din Fellowship of The Ring si The Two Towers devine un fel de conducator, avand un rol mult mai activ, pe neplacul meu care il vedeam pe Gandalf mai mult drept un catalizator, o constiinta globala, mai mult un supraveghtor si corector (cam ca Valarii) in loc de un personaj activ. PLUS SCENA CAND GANDALF IL BATE PE DENETHOR CARE E ORIBILA.....scena cand Denethor e propulsat pe lemnele arzande de calul lui Gandalf, sa fiu sincer cam toate scenele cu Gandalf si Denethor impreuna sunt proaste....din punctul de vedere al unuia care a citit cartea...

Inutila a fost si scena falsei morti a lui Aragorn din The Two Towers, adica nu am avut si nici nu am nimic impotriva introducerii Wargilor, dar scena falsei morti este proasta dintr-un singur motiv, nu prea le pasa celorlaltu ca a murit Aragorn...nu tu inmormantare, tristete care mai e putin sa devina depresie, cam slabut rezultatul scenei, pare-se scena a fost introdusa pentru spectatoarele de sex feminin...

Alt lucru care ma deranjeaza este campia Pellenor care in ilm e doar o campie si atat. De unde facea rost orasul Minas Tirith de provizii? Pe campia din fata orasului erau ferme si case, etc in carte...in film NIMIC. Plus ca Mordor-ul pare putintel cam aproape, dar deh, la fel spui si cand vezi muntele de la fereastra camerei de hotel cand el, muntele, e departe rau...
Altceva care m-a enervat a fost extraordinara eficienta a armatei mortilor....parca prea eficienti....

Oricum, pare-se ca Extended Edition va modifica mult filmul, atat in continut cat si vizual...pana acum versiunile de cinematograf fiind pentru tot poporul, cele extinse fiind o plecaciune plina de respect in fata maestrului Tolkien cat si in fata fanilor cartilor sale.

Nu ma intelegeti gresit. Iubesc filmele, iar luate ca filme, fara a tine cont de carti sunt cu mult peste toate celelalte trilogii (desi sunt fan si Matrix si Star Wars si Indiana Jones) si cu mult peste alte filme de pana acum, in mod sigur trilogia Lord of The Rings isi merita locul in topul celor mai bune filme ale istoriei cinema-ului (spre varful top-ului as zice eu). DAR versiunile extinse sunt mai bune ca cele de cinema ( in cazul lui The Two Towers MUUUULT mai bune), insa ele sunt doar o interpretare a cartilor, neputand fi mai mult...deci THE BOOKS ARE THE BEST....
Le-Martin is offline   Reply With Quote sendpm.gif