pai cred ca n-a zis nimeni nimic pt ca exista deja o lunga discutie despre film altundeva pe forum...si ce sa mai zici si aici...
mie mi-a placut mai mult Apartamentul.(din seria de mai sus). Desi e doar o glumitza, m-i se pare bine facut. atmosfera data de ritmul de montaj, de imagine, de coloana sonora si de scenografie, face ca interesul pentru momentul final--pe care l-am dedus de la inceput--sa creasca treptat si in cele din urma poanta sa functioneze. Ce mai conteaza ca in Romania nimeni nu coboara pana la parter cu liftul pentru ca sa arunce gunoiul!(By the way, am auzit ca e selectionat la Venetia.)
cat despre filmul lui Puiu, daca iti place stilul asta minimalist(mie nu), plus daca te gandesti la un context international in catre Romania adera la tot felul de structuri "europene" si in festivaluri lumea e cu ochii pe filmele est-europene din tarile pe punctul de a se integra, un film ca asta care este tocmai despre situatia social-morala de aici, se va potrivii perfect cu ce cauta ei. si ar mai fi referinta la jarmush(la care aia din juriu cred ca s-au umezit rau:"frate, stiu filmu' asta!")--si uite asa iese de-un premiu la un festival despre care si tu ziceai ca nu e chiar asa important pt. scurt-metraje. (dar ce mai conteaza asta?). ALTFEL, dialogul e chiar genial.(si cam atat).