Campuri Magnetice
Campuri Magnetice
un film de
Ovidiu Bufnila
bobina 52
De cele mai multe ori radiem din structurile narative personajele fabuloase infestate. Viruºii sunt particule virtuale a cãror pereche graviteazã fantomatic în proximitatea noastrã virtualã.
Uneori, sub presiunea câmpurilor magnetice, particulele-pereche pot scãpa de sub influenþa enciclopediei producând o undã de ºoc devastatoare.
Turbulenþele ne ajutã sã reinventãm lumile. Schimbãm structurile narative metamorfozându-le în structuri descriptive. Producem aglomerãri. Folosim inversul informaþional. Schimbãm codurile în cascadã adãugând noi instrucþiuni ºi încurcãm scenariile cu bunã ºtiinþã.
Noi am inspirat marºul femeilor de serviciu din Cardena. Noi am pus la cale conspiraþia antreprenorilor de pompe funebre din Adamville. Noi am aprins revolta gunoierilor din Takla Makan.
Rãzboiul conductei din Molina Mar, lovitura de stat din Gozeh, crahul financiar din Beauburg, furtul diamantelor de luminã veche de la trezoreria din Bulbona, criza marelui scut din Quzo, falimentul bãncilor din Cardena, asasinatele din Kalombra, orgasmul din Mandhala, sabotajele din Burbansk, apariþiile îngerilor în Pântraºiva, extazul mulþimilor din Kamol Pator, mãcelul din Guaribo, dimineaþa generalilor din Puerto Pico, exodul din Morena, rãzboaiele mecanice din Doga Noga, dispariþiile misterioase de la Popocatepetlán, frãmântãrile eremiþilor reformaþi din Galeea, ivirea cometei în Omah, luptele de stradã din Gugumbe, grevele din Gublin, insurecþia din Alundao, asaltul de la Pitonga Batonga, migraþiile de searã din Pasola, revelaþiile din Upândâva, luminile din Kyo Sao, dansul norilor din Togai, carnavalul broaºtelor din Jaw Ab Jawal, furtunile electrice din Vale Note au fost, toate, instrumentate de noi.
Sã fie plãcerea experimentului la mijloc? Sã fie bucuria perversã a umplerii formelor în miºcarea noastrã aparentã? Sau sunt tehnicile subtile de manipulare a serviciilor secrete inamice?
Admitem cã sunt încercãri periculoase. Turbulenþele scãpate de sub control produc bifurcaþii fatale. Încercãm însã sã intuim strategicele câmpurilor magnetice.
Bãnuim cã presiunea lor orizontalizeazã universul plin de universuri pentru a-i mãri suprafaþa ºi pentru a-l pregãti pentru o nouã sarcinã informaþionalã.
|