Campuri Magnetice
Campuri Magnetice
un film de
Ovidiu Bufnila
bobina 51
Suntem pretutindeni în inima enciclopediei noastre. Acþiunile de dezinformare puse la cale de serviciile secrete inamice ne ajutã sã descoperim proprietãþile uluitoare ale orizontalitãþii ºi sã intuim strategicile câmpurilor magnetice.
Literatura ne poartã sâmbetele în schimb. Ne încondeiazã miºeleºte. Ne aruncã în braþele unor structuri narative perverse.
Suntem spionii geniali sau, dimpotrivã, malagambiºti sadea. Ne joacã pe degete literatura. Ea ar fi, chipurile, enciclopedia. Ba mai mult, în pântecele ei dospeºte, miraculos, totalitatea.
Spionãm!
Luãm forme diferite, întâmplãtoare hoinãrind prin structurile narative ale enciclopediei noastre. Rãsfoim bibliografia parcã fãrã un scop anume.
Pregãtim noi comportamente fãrã a fi atractori stranii pentru atitudini ºi evenimente bizare. Pregãtim noi conexiuni virtuale dar fãrã a fi inteligenþe artificiale.
Admitem cã am fi stãri ale conºtiinþei libere nefiind producãtoare de comportamente ºi nefiind în funcþiune.
Serviciile secrete inamice nu par a fi interesate de asemenea propoziþii.
Mesajele pe care le schimbã între ele, experimentând gramatici primitive ºi comportamente subversive pline de stângãcie, vorbesc despre interesul lor pentru fluidele enciclopediei noastre.
Într-un rãzboi informaþional de speþa întâi am fi ºi noi interesaþi de fluide. Dar aparenta noastrã stare conflictualã interioarã anunþã un rãzboi dificil ºi de uzurã care ar putea culmina cu o surprizã de proporþii.
Tocmai de aceea încercarea serviciilor secrete inamice de a-ºi descoperi forme adecvate fluidelor noastre ni se pare plinã de inocenþã.
Am secretizat procesele ºi fenomenele pneumatice ºi hidraulice. Am ocultat ºtiinþa despre turbulenþe folosind secretele ei pentru a pune la cale schimbãri de ritm.
Am secretizat aparent vecinãtãþile universului plin de universuri dar am lãsat deschise fante pentru a împrospãta imaginarul ºi pentru a ispiti serviciile secrete inamice, pentru a le prinde ca într-un cleºte.
Viruºii lor pãtrund prin fante cãzând dupã o vreme în ghearele extractoarelor noastre de informaþii.
|