Thread: Maria
View Single Post
Old 29 Mar 2004, 20:09   #62
Alice_Fluture
Guru

Alice_Fluture

"Maria" e mult mai bun decit "Turnul din Pisa" (in acelasi registru) sau decit "Ambasadori..." (in contextul in care a aparut), iar faptul ca e inspirat dupa un caz real il apropie de neorealismul ala de care zicea Fellini. Are si plusuri si minusuri, dar mie imi place sa vad partea plina a paharului. Daca pe linga "Maria" am fi avut si o comedie buna, un film politist sau cu mafioti, un thirller si poate si un film de animatie, nimeni n-ar fi spus ceva rau de "Maria". Personajele au forta, mi-au placut mai ales secventa de la circiuma si cea in care Ion pleaca de acasa pentru felul in care se construiesc relatiile intre personaje. Cristi Iacob joaca dezamagitor de prost, iar Rona Hartner vorbeste asa repede ca abia intelegi ce zice, dar mie mi-a placut de ea. Grupul prostituatelor este totusi prea strident si neverosimil. Diana Dumbrava face un rol de compozitie foarte bun, iar dpdv regizoral am inteles justificarea fiecarei miscari de aparat, alegerea eclerajului... Nu subiectul sau realizarea tehnica a filmului va deranjeaza. Nu uitati ca povestea a fost mai intii un documentar, apoi un scurt metraj pe care producatorul german a vrut sa-l faca lung metraj. Iar filmul este foarte reusit, pentru genul in care se inscrie. Numai ca acum gata, vrem ceva mai multa diversitate dupa atita drama, nu? Degeaba sinteti rautaciosi, "Maria" are 4 stele din 5 pe site, unde voteaza si vizitatori.
Alice_Fluture is offline   Reply With Quote sendpm.gif