Alice, ce-i cu bosumflarea asta? Ceea ce am spus eu nu e o "critica" ci o dorinta, se intelege. Mi-ar placea la nebunie sa vad o miscare insurgenta a tinerilor regizori! Asta nu inseamna ca ei nu sunt talentati, ca nu stiu sa lupte si asa mai departe. Eu nu pot sa construiesc o asemenea insurgenta pentru ca nu sunt "un regizor tanar". Dar ii admir pe regizorii tineri. Sigur ca exista in lumea filmului romanesc o lentoare istorica si un spirit de casta, compromis si culise de toate felurile dar nu putem ramane in acest punkt mort si nici nu ne mai putem imbata cu apa rece dovedindu-ne paseisti, melancolici, frondisti-cu-tot-dinadinsul, etc. O insurgenta in lumea filmului ar fi de fapt o unda de aer curat care s-at putea transforma intr-o tornada. Marile schimbari in Istorie vin cu dureri, cu riscuri, cu nebuneala si penibil, cu vointa, cu mult curaj, pragmatism dar si poezie. Mai mult, nu vad aceasta schimbare ca pe o in-sarcinare a tinerei generatii cu Marele Salt al Schimbarii pentru ca ar fi constructia unui "mit" desuet.
Multumesc pentru ingaduinta.
8)
Originally Posted by Alice_Fluture:
Originally Posted by ovidiu bufnila:
Tinerii regizori pot face ei o casa de filme, pot gasi bani si pot face revolutie in cinematografie. Altfel ne bocim la luna si la stele. Istoriile Mari asa se fac. Nu cu aprobare de la Augusta Oficiala ci cu nebuneala, cu insurgenta si cu risc. La caldura nu dospesc decat galagii de cabinet, pupincurism de doi lei si cenaclu de ras.
Cred ca ai fi un bun luptator.
8)
|
Noa, bine, de ce nu faci tu?
|