Campuri Magnetice
Campuri Magnetice
un film de
Ovidiu Bufnila
bobina 39
Acceptând un terþ, ne aflãm în faþa unor opþiuni tactice diverse. Am putea duce un rãzboi de uzurã împotriva unei forþe informaþionale multiple sau am putea iniþia negocieri separate cu serviciile secrete inamice.
Dacã acest terþ are un ascendent asupra serviciilor secrete inamice, putem folosi relaþia de subordonare pentru a pune la cale o revoltã sau o rebeliune împotriva centrului informaþional, manipulând periferia.
Dacã e o relaþie de cooperare, ne putem substitui uneia dintre pãrþi cerând schimbarea protocolului ºi introducând amendamente favorabile nouã prin exerciþiu.
Dacã terþul a plãnuit atacul împotriva noastrã sau serviciile secrete inamice, miºcându-se aparent în proximitatea noastrã informaþionalã, ne-au definit ca potenþiali adversari, nu e iarãºi lipsit de importanþã.
În al doilea caz, obiectivul nu era omogenitatea noastrã informaþionalã ci o cu totul altã stare sau punct din universul plin de universuri.
Ar putea fi ºi o anecdoticã de rangul I sau o celebrã de nivelul II care sã asigure un front comic ficþionalului nostru.
Plãcerea comicului nu anuleazã problema care ne frãmântã. Ne întrebãm de ce ar risca un terþ sã intre în bifurcaþia spre care, potrivit zvonurilor, ne-am îndrepta.
Are o altã viziune cosmicã, a ajuns la un adevãr fundamental, are ºtiinþa despre tot ºi poate controla totalitatea în miºcarea ei aparentã prin universul plin de universuri modificând-o dupã bunul plac?
Penetrarea bifurcaþiei ar fi aidoma unui orgasm universal? O iniþiere în structurile narative ultime?
|