View Single Post
Old 21 Mar 2004, 20:53   #137
notorious
NBK

notorious

Quote:
Consider previziunea ta de bun augur, augurule. Din nefericire - si pentru tine si pentru mine - cronica pe care am facut-o la "21 grams" si pe care o s-o citesti - hopefully - in nr. 3 din 'Cinemagia' zici ca e facuta de Gorzo. Nu e nimic onorant in asta, in a face o cronica care pare a fi copilul din flori al lui Gonzo. Dar, asta e, mi-a placut si mie sa invelesc cuvinte in staniol si sa le zic bombuane. Ca sfat, sa nu va uitati niciodata la film cu prietena voastra, mai ales daca e catifelata ca noaptea, si la fel de proasta. Mi-a placut 'Kill Bill' si, cind ii vaveni vremea, o sa vedeti si ce inseamna aia cronica entuzaiasta. Pina atunci, din toate filmele vazute lately, 21 Grams m-a dat pe spate. Si, desi m-a dat pe spate, n-as fi vrut sa ramin asa, cu poalele in cap si picioarele desfacute, ca la ginecoloc, cam cum face Gorzo de fiecare data cind scrie despre Film (asta ca sa scriu si eu ca voi, cu F mare, ca fetele de la filologie). de cind au ajuns filmele cu karate/ de actiune de ris? Si pulistii (sau era puristii?) care vor ca 'Kill Bill' sa fie o carte scrisa de Tolstoievski, ar trebui sa inteleaga ca mai exista si filme in genul 'exploitation'. In fond, tot un film de gen a fost si 'Cintecul Nibelungilor', non?

ps: Ca scriu 'bine' e insulta, so you know. Ai primit revista?

nu prea am prins ideea aia cu noaptea, prietena noastra, catifelata sau proasta. si departe de mine gandul de a eticheta genul de actiune/karate drept penibil/inferior. iar la gusturi nu ma potrivesc cu gorzo decat rareori, iar atunci e petrecere mare. ) tot ce pot spune este ca imi place cum scrie omul asta...

nu inteleg de ce o iei ca insulta ca scrii 'bine' - in mp-urile pe care le-am schimbat zilele trecute te tot plangeai ca articolul despre tarantino 'nu-i cine stie ce', iar despre 'femme fatale' si '25th hour' ca sunt foarte slabe. si oricum, eram doar putin suparat ca il terfeleai pe gorzo, ambra, atata tot. ce sa spun - scrii senzational, sublim. asa e bine? imi place la tine spiritul critic foarte mult, dar cronicile alea la 'femme fatale' si '25th hour' sunt cam asa si-asa. imi lasi impresia ca ai o cultura cinematografica foarte solida si ca pur si simplu stii sa faci critica unei opere vizuale. nu-i nevoie sa fii chiar arogant de la atata lucru.

eu, oricum, scriu jalnic comparativ cu tine. ceea ce ar trebui sa te linisteasca.