View Single Post
Old 09 Mar 2004, 10:47   #62
MinRep
Legend

MinRep

Send a message via Yahoo to MinRep
Originally Posted by bogie:
Quote:
Banuind ca ati vazut "Shadow Of The Vampire" cu Malkovich si Dafoe, ce parere v-a lasat filmul (asa, cu tot postmodernismul lui) ?

Un film atipic pentru genul sau; spre deosebire de filmul clasic cu vampiri care descrie teroarea oamenilor confruntati cu un monstru, groaza care-i stapaneste, in "Umbra vampirului" se urmaresc doua planuri: procesul de creare a unei opere de arta si soarta nefericita a vampirului condamnat la nemurire.

Malkovich face un rol bun intepretandu-l pe Murnau, un posedat mistuit de chemarea sa, care incearca cu orice pret sa-si incheie opera, recurgand la orice compromis. Ideea de a angaja un vampir adevarat care sa confere autenticitate filmului e asemanatoare aceleia enuntate de un personaj al lui Papini care se gandea la un teatru in care totul sa fie real: executiile, omorurile, mutilarile etc, folosindu-se condamnati la moarte drept actori.

Willem Dafoe e de nerecunoscut (de fapt nici sub masca lui Bobby Peru nu mi-a fost usor sa-l descoper).Rolul a fost complex, vampirul mistuit de dorul de a vedea soarele este un personaj care inspira mai degraba compasiune decat groaza, dar parca nu m-a convins, nu a avut forta necesara.Ii lipseste ceva filmului astuia, nu a reusit sa-mi transmita chiar totul, sa ma faca sa intru in atmosfera lui. O sa incerc sa-l revad.

Cam asa mi s-a parut si mie... Un film cu o premisa grozava, dar parca ii lipsea ceva... poate ca intra prea repede in rutina, in monotonie...

Finalul, totusi, merita!
MinRep is offline   Reply With Quote sendpm.gif