Tocmai vin de la conferinta de presa cu Anthony Minghella, de aici de la Brasov, unde s-a lansat azi „Cold Mountain“.
Nu pot sa cred ce tip de treaba este acest Minghella, despre care credeam ca e un ursuz plin cu fitze. A stat cu presa mai bine de o ora, a raspuns la toate intrebarile, si a fost foarte, foarte amuzant si amabil. M-a impresionat din toate punctele de vedere.
Cit despre film, mi-a placut, dar are si multe parti slabe. Mi-au placut imaginea, decorurile, jocul actorilor (mai ales Zellweger), mi-au mai placut unele scene absolut superbe si pline de semnificatzii (cum ar fi momentul in care Jude Law, legat in lanturi, trage dupa el o gramada de cadavre). Dar filmului - de fapt mai degraba povestii de dragoste - ii lipseste "ceva". Relatia dintre Kidman si Law nu e deloc credibila, poate tocmai pentru faptul ca dragostea dintre ei ne este bagata pe git, fara sa ne fie aratata. Filmul, ca "intreg", nu e grozav, insa "bucatzelele" luate separat sint super.
Oricum, fara indoiala, merita vazut.
Btw, faza in care Zellweger rupe gitul cocosului ..... a fost reala. A spus-o Minghella. Sint curios daca au bagat la sfirsitul genericului celebrul "No animals were harmed during the making of this film"