Aseaaa...acum ca m-am trezit de tot aduc si un mesaj completare(poate te lamuresc odata pentru totdeauma ce-i aia marketing). Iar asta fiindca m-a amuzat modul in care ai redus ideea de marketing la postere si promouri tv.
Ca la gradinita te iau de la definitie si-ti soptesc ca marketingul e o latura a managementului care se ocupa cu
identificarea , anticiparea si satisfacerea in mod profitabil a cerintelor consumatorului (in speta a consumatorului de film).
Mixul de marketing are 4 elemente mari si late(ar fi mai multe da’ nu vreau sa-ti prinzi urechile)

rodusul (iar pe asta se axeaza cea mai mare parte a marketingului) , pretul, distributia si promovarea (la care gandirea ta autosuficienta reducea toata ideea de marketing...teapa).
Iar acum in speranta ca te-am luminat putin te rog sa-mi raspunzi la o intrebare: ce crezi ca face un marketer cand vrea ca produsul ‘film’ sa satisfaca in mod profitabil cerintele consumatorului?
Poate raspunzand la intrebarea iti dai seama de ce stramb din nas cand aud de marketing.Tu vrei marketing in film fiindca banuiesc ca vrei sa faci film. Eu nu vreau! Vreau doar sa diger film. Iar stomacul meu nu digera baloanele de sapun pe care mi le ofera marketingul. Apropo....dintre toate premierele acestui an in Romania....despre cate poti sa spui ca au fost mai in proportie mai mare de 50% film decat marketing (excluzand cele doua filme romanesti – unul oricum mediocru’ iar celalalt de jale)?
P.S. Referirea de la Coca-Cola din mesajul meu se voia un exemplu pentru marketingul acerb. Sticluta cu pricina s-ar vinde aproape tot atat de bine si daca ar fi plina cu urina colorata....asta e una din minunile marketingului.