View Single Post
Old 22 Feb 2004, 13:42   #1
ricciotto
Guru

ricciotto

Cine sint producatorii?

nu am gasit sintetizat nicaieri modul de functionare al sistemului de productie cinematografica din romania. informatiile probabil ca exista, raspindite, in diverse locuri obscure ale web-ului, si as vrea sa solicit ajutorul vostru pentru a crea o imagine mai clara care cred ca ar satisface multe curiozitati.

incep cu o lista de nedumeriri principale pe care le am in acest moment:

- cine sint producatorii in romania, ce rol au (asemanari si deosebiri cu sistemul american, sau care vreti voi)? tipuri de producatori.
- cum ajungi producator de film in romania - in fiecare categorie? ce pregatire profesionala au actualii producatori?
- cum sint ei retribuiti? salariu, cota-parte, ce ii poate determina sa ia decizii profitabile, ce le poate influenta hotaririle, in ce masura sint ei legati de rezultatele la box-office? altfel spus, what can light a fire under their asses?
- care sint cei mai 'tari' la ora actuala?
- cine au fost marii producatori in trecut - daca ei au existat?
- pe site-ul ministerului culturii, cnc are citeva pagini insignifiante. am dedus de acolo ca, pina in 2001, existau 78 de case de productie. care sint acestea?
- cnc-ul, acest mare necunoscut. de ce nu are site internet propriu? de ce nu se pot gasi numele tuturor celor care au putere de decizie, maniera de functionare, evenimentele si deciziile importante?
- (cum poate fi determinat sa devina mai transparent si sa comunice, inclusiv pe internet, felul in care intelege sa cheltuiasca banii publici?)
- ce se stie despre cnc la ora actuala, ci-ne-ce face? si cui?

deocamdata, atit... adaugati si voi la lista aceasta alte intrebari si, in masura in care aveti informatii, incercati sa oferiti raspunsuri si link-uri relevante.

multumiri!

ricciotto

p.s. initial, m-am gindit sa postez in 'atelierul de scenaristica' subiectul acesta, dar cred ca locul lui este mai degraba aici. ulterior, cu permisiunea voastra (si consider ca o am daca postati aici ), voi face un compendiu al informatiilor si il voi posta si acolo, pentru referinta - aici risca sa isi piarda in curind vizibilitatea, si nu am indoieli ca se vor isca o multime de comentarii pe linga subiect, care il vor face mai dificil de parcurs ulterior, chit ca va fi mai 'juicy' intr-o prima faza...
ricciotto is offline   Reply With Quote sendpm.gif