Originally Posted by Leonard Pyron:
Nu e primul film al lui PIntilie pe scenariul altora. Ci al tz-spelea...
|
ai si tu dreptate, hehe, dar omu' asta asa se lauda in 'bricabrac', in dialogul cu stefan augustin doinas, p. 519:
st.a.d.: ma preocupa o chestie: ce inseamna, dupa opinia ta, un 'film de autor'? crezi ca peliculele care-ti poarta semnatura sint astfel de filme?
l.p.: nu stiu. pentru prima oara in viata mea fac acum un film al carui autor de scenariu nu sint.
st.a.d.: in general, cita libertate de creatie iti ofera opera literara pe care o ecranizezi?
l.p.: libertate deplina. mai putina libertate imi da scenariul de acum al carui autor nu sint eu.
de aici deduc ca pintilie se cam crede autor total in rest, caci 'cirja' conferita de opera literara este o nimica toata in viziunea sa, doar un minor pretext sa isi manifeste geniul, hmm...
in concluzie: sint de acord cu tine, se poate spune ca pintilie n-a scris niciodata un scenariu, ci doar ecranizari...
morala: pariez ca puiu si radulescu, scenaristii, au suferit in proces, daca asta e atitudinea... poate publica si ei scenariul original pe 'liternet', ar fi interesant, cred...