|
Hmm... De ceva timp, eu fac tenis, iar profu' imi tot spune ca "orice meserie se <<fura>>". Si ii dau dreptate. Cum altfel poti invata ceva? Mai ales in cinematografie. Dar ceea ce imi place este ca unii pot fi al naibii de originali/creativi si aduc un omagiu adevarat celor de la care au "furat".
Iar daca Tarantino e un impostor, cine nu e? (nu spuneti David Lynch!) Personal, eu nu cred ca-l putem izola pe Tarantino-regizorul de Tarantino-scenaristul. Pentru ca eu il consider un fel de "autor", in masura in care acest termen se mai poate folosi in ziua de azi. Si pentru ca Tarantino are cat de cat control asupra filmelor sale si pentru ca semneaza in acelasi timp scenariul si regia, acest lucru unifica viziunea asupra filmului si, din nou personal, eu cred ca e Tarantino-scenaristul si Tarantino-regizorul se completeaza reciproc. (Parca scenariul de la "Kill Bill" nu ar avea acelasi surse de inspiratie ca filmul, iar Tarantino nu ar fi vazut filmul acum "n" ani la fel cum il vede acum...)
|