Quote:
e un film comercial 100%... cel putin mie mi se pare ca in ultima asta parte si-a pierdut aproape total aerul ala de basm care era in prima parte... acu e doar un ghiveci, in care toti vor sa se hacuiasca intre ei intr-un stil total aiurea...
|
Interesant.
Mie prima parte mi-a placut, nu foarte mult; a doua m-a plictisit ingrozitor(e drept ca am vazut-o pe calc) dar a treia mi s-a parut absolut superba.
Am lasat deoparte toate prejudecatile, toti nervii cauzati de fanii LOTR care numai despre asta vorbesc si m-am dus frumos la cinema si am stat captivat acolo 3 ore. In afara de unele faze inutile (piticul ala care-si numara victimele strica toata gravitatea scenei; am observat ca in mai toate filmele trebuie sa faca cineva niste glume stupide care sa te impiedice sa savurezi anumite scene; scena omorarii cavalerului Naz'Gul (parca)) filmul nu are nimic de prisos.
Am mai auzit persoane care credeau ca finalul a fost prelungit inutil, ca ascensiunea pe vulcan parea interminabila, la fel ca si bataliile etc; eu am intrat in atmosfera filmului si nu mi s-a parut nimic exagerat.
Un sfat pentru cei carora nu le-a placut filmul: revedeti-l in conditii bune, fara prejudecati, ganditi-va ca e un basm si trebuie sa acceptam conventiile lui.
Ca o observatie, cel mai reusit personaj din ROTK mi s-a parut tatal lui Faramir.